15/11/16

Ομπάμα Μία

Συν τοις άλλοις, 26 σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα επειδή βρίσκονται στην Αθήνα ή κοντά στη διαδρομή Ομπάμα για Αστέρα Βουλιαγμένης. Γίναμε Ρομπάμα ξεκούμπωτη.

❒  Στις 2:30 μμ ανοίγει σήμερα το μέγαρο Μαξίμου για να τον δεχτεί ο πρωθυπουργός μας. Λίγο πριν θα ανοίξει και το προεδρικό μέγαρο. Χιλιάδες μαγαζιά θα παραμείνουν και σήμερα, όλη μέρα κλειστά εξαιτίας της τραπεζικής αλητείας, ένεκα -και καλά- κρίσης.

Ο Κούλης δεν θα κλείσει τα μάτια της κουζίνας για ν' απλώνει το καυτό του βλέμμα στα αστυνομικά μέτρα. Ο Ομπάμα αποφεύγει να τον συναντήσει γιατί φοβάται ότι θα του ζητήσει πρόωρες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

❒  Η επίσκεψη Ομπάμα μας θύμισε τα ακροδεξιά παραθετικά: Τραμπ-Τραμπούκος-Τραμπουμπούκος.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται για τουρισμό στην Αθήνα. Είναι ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ, ασχέτως του ότι δεν το ξέρουν οι περισσότεροι πολίτες της χώρας του.


❒  Προηγούμενες επισκέψεις προέδρων των ΗΠΑ: Αϊζενχάουερ, Μπους πατήρ, Κλίντον σύζυγος. Και οι τρεις πήγαν και Άγκυρα, επειδή με τους Τούρκους είμαστε Ιώνιοι εχθροί για το Αιγαίο. Ο Ομπάμα δεν θα πάει Άγκυρα, θα πάει Βερολίνο και μας θυμίζει ποιοι είναι οι (χρ)αιώνιοι εχθροί μας.

  • Οι Έλληνες της πατρίδας της Δημοκρατίας και της Επιστήμης και της Φιλοσοφίας και της Τέχνης και βάλε διαδηλώνουν κατά του παλιού προοδευτικού -σχετικά- προέδρου των ΗΠΑ, τα Αμερικανάκια την ίδια στιγμή διαδηλώνουν κατά του ακροδεξιού νέου προέδρου τους. Είμαστε μπροστά όπως πάντα με την όπισθεν. 
  • Το κεντρικό σύνθημα όμως κοινό σε Αθήνα και ΗΠΑ: "Δεν είναι ο δικός μας πρόεδρος".

❒  Μεγάλες διαδηλώσεις για την επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιούν χιλιάδες αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας με κεντρικό σύνθημα: “Ο Έλληνας δεν θα περάσει”.

Αν ο Ομπάμα ήταν εδώ και στις 17/11 τότε για πρώτη φορά η επετειακή πορεία για πρώτη φορά θα ξεκινούσε από την αμερικανική πρεσβεία και θα κατέληγε στο Πολυτεχνείο. (Να είμαστε και πιο κοντά στις ταβέρνες των Εξαρχείων)
 
❒  Χθες το μεσημέρι ο Βενιζέλος συναντήθηκε -τυχαία- με τον Πάγκαλο σε επτά ταβέρνες και συζήτησε μαζί του τι υπουργεία θα (πα)πάρουν σε πιθανή και απίθανη κυβέρνηση Κούλη.

-Ο θεσμός Βενιζέλος διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ. Και ξέρεις πού;
-Στ΄αρχιδια μου.


❒  Τρανοί κάποτε κράχτες πρωθυπουργός Σημίτης και υπουργός Οικονομικών Παπαντωνίου έστειλαν τους  αφελείς ν' αγοράζουν μετοχές και ομόλογα με εγγύηση δημοσίου δρόμου. Τα τρωκτικά πούλαγαν άχρηστες μετοχές των επιχειρήσεών τους της δεκάρας κι έπαιρναν χρήματα, όχι ως απλά άτοκα δάνεια, αλλά ως δανεικά κι αγύριστα. Οι χρηματιστικές συμμορίες εκείνη την περίοδο έβγαλαν «νομιμότατα» στο εξωτερικό, 65 δις Ευρώ! Πόσο μικρότερο ήταν το ποσό που μας οδήγησε σε χρεοκοπία και τον απίθανο ΓΑΠ να φέρει το ΔΝΤ για να μην καταφέρουμε να ξεφύγουμε ποτέ;

Σε δήθεν ενημερωτικό σάιτ αντάλλαξαν απόψεις ο τρίπτυχος Κούλης και ο τετράπτυχος Ράμφος. Νικητής όποιος δεν καταλάβαινε τι λέγανε. Δεν τον πιάναν τα νεύρα του.

❒  Εμείς νομίζουμε ότι η ΝΔ μπορεί εύκολα να σώσει την Ελλάδα. Αρκεί να βγει δεύτερη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

Το Πρώκτο Θέμα συνεχίζει τα σεξιστικά κατά της νέας υπουργού Εργασίας που “...οι σημερινές διαπραγματεύσεις είναι το ντεμπούτι της”.

Στη διαφήμιση της NOVA ο αρχάγγελος είναι τηλεφωνητής άμεσης βοήθειας και ο Θεός αφεντικό του που του προτείνει να μοιράσει προγράμματα συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο Τζερώνυμο με το ριχτό ακόμα δεν διαμαρτυρήθηκε, εμείς είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα σποτ είναι η εκδίκηση του Φίλη.

❒  Τίτλος που δεν ξέρουμε γιατί μας άρεσε: “Ομπάμα Ρόμα”.

Θυροκολλήθηκε στα γραφεία της αριστερής οργάνωσης ΝΑΡ απαγόρευση ν' ανοίξουν σήμερα. Ο Τόσκας τη γλύτωσε από τον ανασχηματισμό, όχι επειδή είναι αριστερό παλικάρι, αλλά επειδή είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση. 

-Μπαμπά, στον ελληνικό λαό που θυσιάστηκλε γι ανα πληρώσει την κρίση ανήκουν και οι πλούσιοι που την ίδια ώρα αύξαιναν τα κέρδη τους;
-Σκάσε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: