15/3/18

45 Γιάννηδες ενός Στουρνάρα γνώση

Νέα ατάκα του Καραγκιόζη: “Ο Στουρνάρας πρωθυπουργός”. 
Ο πρωθυπουργός Στουρνάρας θα διορίσει νέο διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Σπυραντώνη Γεωργιάδη.

Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές να πουλήσει τα νεφρά σας”, είπε χαιρέκακα ο μεθαυριανός πρωθυπουργός Στουρνάρας που αμφιστέκεται στην Ελλάδα. Όλοι γέλασαν με το αστείο του, αλλά όχι για πολύ.

Οι φτωχοί Έλληνες είναι πιο κουβαρντάδες από τους πλούσιους. Από καρδιάς έξω λεφτά οι άνθρωποι. Ακολούθησαν την εντολή που είχε δώσει ως υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας, “Δώστε και σώστε”, τους πλούσιους, Έλληνες και ξένους. Και όταν τους τελείωσαν τα λεφτά ο πρωθυπουργός Στουρνάρας άλλαξε τροπάρι: “Θα σώσετε να δώσετε και κάνα νεφρό;”

Την παράδοση του Μαξίμου στον Στουρνάρα θα κάνει ο Σαμαράς, γι' αυτό άλλωστε αρνήθηκε να το παραδώσει στον Τσίπρα. 

Ο λαός απαιτεί: Στουρνάρα - Θεέ - πάρε την κυβέ. Άσ’ την ΤουΤου Ε και πάρε την κυβέ. Της Ελλάς καμάρ τούτο το Στουρνάρ. 

Ντας ιστ άιν Στουρν πρωθυπουργός, υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας ο Νίκος Μαστοράκης, υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος, υπουργός Εξωτερικών και Σκοπίων Σαμαράς. Θα το γλεντήσουμε.

Ιδιωτικοποίηση και των δημοτικών εκλογών υπόσχεται στο ΔΝΤ ο νέος πρωθυπουργός Στουρνάρας. Όποιος δήμος καταφέρει να βρει χορηγούς που θα καλύψουν τα εκλογικά έξοδα θα στήσει κάλπες. Αλλιώς δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο διορίζονται από την Τράπεζα Ελλάδος του Γεωργιάδη.

Προσοχή κυκλοφορεί με πολιτικά σκέψη Στουρνάρα πρωθυπουργού ν’ απαγορευθούν στην Ελλάδα οι συναλλαγές πάνω από 300 € επειδή θα θεωρούνται τεκμήριο φορολόγησης.

Ο πρωθυπουργός Στουρνάρας θα προτείνει την πώληση και του ιστορικού κτηρίου της Παλαιάς Βουλής, πίσω από τον Κολοκοτρώνη. 

Η Μέρκελ  δείχνει να μην ικανοποιείται μ’ ένα ψυχρό ΝΑΙ των σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι μετά από πολλά παρακάλια τελικά με λύπη τους την ξανάκαναν καγκελάριο κι επίσης μετά λύπης τους πήραν τα καλύτερα φιλέτα υπουργεία. Η Μέρκελ όμως δεν αρκείται. Απαιτεί και Στουρνάρα πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Ουδόλως εξεπλάγημεν καθότι τα είδαμε τα γούστα της και με τον Σαμαρά.

Τότε ο Στουρνάρας βγήκε αλαφιασμένος από την Τράπεζα Ελλάδος σίγουρος πρωθυπουργός φωνάζοντας, "Ελλάς - γερά - χωρίς λεφτά". 

Ο διορισμένος τραπεζίτης Στουρνάρας είναι το αντίστοιχο του πρώην τραπεζίτη Μακρόν, μην πούμε κάτι ανώτερο, αφού νομίζει ότι κυβερνά τη χώρα του χωρίς να έχει κατέβει ποτέ σ' εκλογές.

Μετά και την τελευταία αξιολόγηση ο λαός θ' απαιτεί εμπόδια στη χρηματοδότηση της Ελλάδας των συμμοριτών, γι' αυτό θα ορίσει Στουρνάρα πρωθυπουργό: “Στουρνάρα-Στουρνάρα-κόψε τη δοσάρα. Κόψε τους και την κουτάλα θα τα φάει καμιά πεινάλα”.

Η Ζέτα Μακρυπούλια απειλεί να αλλάξει όνομα και να γίνει Λιάνη Μακρυπούλια: “Θα κάνω πρόταση γάμου (και) στον πρωθυπουργό Στουρνάρα”.

Τα κατάφερε με τις πολιτικές του φιλοδοξίες ο Στουρν. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά η πρόοδος στην οικονομία μιας χώρας εκλαμβάνεται ως αποτυχία του κεντρικού τραπεζίτη.

Ποιος άραγε θα καταλάβει πρώτος ότι αποκλείεται να κυβερνήσει την Ελλάδα;

  1. Ο Κούλης
  2. Ο Στουρν

Δεν υπάρχουν σχόλια: