16/1/18

Προαπαιτούμενος σεισμός

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα είχαμε την πρώτη καταστροφή: σεισμός στην Αττική, δονήθηκε το σύμπαν. Καλά τα έλεγε ο Κούλης.
Τόσα χρόνια έχουμε άχρηστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ολίγον ΑΝΕΛ κι ελαφρώς Οικολόγους Πράσινους. Δεν κουρεύτηκαν οι καταθέσεις, δεν έκλεισαν οι τράπεζες, δεν δημεύτηκαν περιουσίες, δεν παίρνουμε τρόφιμα με το δελτίο, η χώρα δεν έγινε ούτε Βενεζουέλα, ούτε Βόρεια Κορέα, δεν χάθηκε από τα ράφια το χαρτί υγείας, άρα δεν πάθαμε τίποτα που έγινε σεισμός.

Δεν ανησυχούμε για το μέλλον της χώρας. Είναι αιμορραγής η αντιπολιτευτική μειοψηφία. Έχασε την Μεγαλοοικονόμου που πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται ο Μεγαλομύστακας του Λεβέντη και ο ποταμίσιος Δανέλης, αλλά δεν ανησυχεί ο Κούλης ότι θ' απολέσει τη μειοψηφία του.  

Ο σ. Κουτσούμπας από το βήμα τους Βουλής, μέχρι την ώρα που άντεξα να τον ακούω στα ίδια και τα ίδια, θυμήθηκε τις λέξεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, τράπεζες, κυβερνητικός συνδικαλισμός, απεργία και άλλες, όχι όμως τη λέξη "Δεξιά".

Ο Κούλης ήταν ειλικρινής από το βήμα της Βουλής. Είπε ότι όσο κυβερνά (;) ο Τσίπρας οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και περισσότεροι. Δεν είπε, ως ευκόλως εννοούμενο, ότι από την αρχή της κρίσης οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι με αύξηση κατά 43% των κερδών τους. Δηλαδή ο Κούλης κατήγγειλε τις κυβερνήσεις ότι από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα έπαιρναν χρήματα από τους φτωχούς και τα έδιναν στους πλούσιους.  

Στην Ελλάδα έχουμε την πρωτοτυπία να παίζουν το ρόλο του συστημικού, εκτός των γνωστών καθεστωτικών, η αντιπολίτευση, ο συνδικαλισμός και τα ΜΜΕ. “Ελέγχουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε την εργοδοσία”.

Πράγματι, χρειαζόταν μια αντιπολίτευση που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, γιατί μέχρι τώρα το έκαναν αυτό οι κυβερνήσεις. 

Κούλη, όταν λες ότι θα κάνεις πόλεμο και στη νέα διαπλοκή και στη νέα τον Μαρινάκη σε ποια από τις δύο τον βάζεις;

Συνελήφθη Παναγία για επεξεργασία-διακίνηση κοκαΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: