20/5/17

ΥΕΝΔ

Ο Κούλης στη συζήτηση στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας με τους (τύποις) δανειστές για την αξιολόγηση κατάφερε και κατηγόρησε την ΕΡΤ ως ΥΕΝΕΔ. Ποια ακριβώς ΥΕΝΕΔ θεωρεί κακή;. Αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή του γηραιού, του ιδρυτή της ΝΔ; Ή την ΥΕΝΕΔ του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Γεωργίου Ράλλη; Ήταν κακή η ΥΕΝΕΔ το σπίτι του κάποτε υπουργού Εθνικής Αμύνης και μετέπειτα προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Αβέρωφ; Δεν εξήγησε ο Κούλης.

Ο Κούλης και η παρέα του παλεύουν εναγωνίως να αποδείξουν κάτι που δεν χρειάζεται: ότι είναι ασυνεπής ΝΔ. Άλλα λέει κι άλλα (δεν) κάνει. Πριν φτάσουμε στη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση ο αντιπρόεδρός της εγγυόταν ότι η ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη θα υπέγραφε τόσα κι άλλα τόσα. Στην πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή όμως, δεν ψήφισαν ούτε καν τα τόσα.


Οι απίθανοι σύμβουλοι του Κούλη τού φόρτωσαν το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου “Αλλαγή”. (Με παραλλαγή “Αλλαγή εδώ και τώρα”, κλεμμένο από τον Μάη του '68) Όταν λένε αλλαγή τι εννοούν;

Έξοδο από την επιτήρηση, αλλά συνέχιση της νεοφιλελεύθερης επιθετικής καπιταλιστικής αντιλαϊκής πολιτικής υπέρ των εργοδοτών; Τι είδους αλλαγή είναι αυτή; Λεκτική.

Μήπως οι σύμβουλοι του Κούλη όταν του φόρτωναν το σύνθημα “Αλλαγή” εννοούσαν κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων;

Μήπως εθνική ανεξαρτησία, η εθνική ανεξαρτησία δεν παζαρεύεται και τέτοια; Ή μήπως δημόσια υγεία;

Καλύτερο φαντάζει το ατυχές σύνθημα του γέρου Μητσοτάκη "απαλλαγή" που τον συνόδευε στη δεκαετία του '80 από την ώρα που βγήκε πρόεδρος της ΝΔ. Εκλαμβάνεται και ως αυτοκριτική, όπως και τότε.
  
Κάποτε πρέπει ν' απαλλαγούμε από το παρελθόν μπροστά μας.

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοποριακό στην απαλλαγή από το παρελθόν, εδώ και χρόνια απαλλάχθηκε από τον χαρακτηρισμό “επάρατη Δεξιά” -18/10/81 κλείστηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας- και απαιτεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση της ΝΔ.

19 Μαΐου 2016 η Τούβλεψη είπε στο Κόκκινο μάλιστα το αμίμητο: "Τα μνημόνια τα έφερε ο Συριζα, ο Συνασπισμός, γιατί από το ΠΑΣΟΚ εκεί πήγαν". Πολλοί ψυχίατροι διαμαρτυρήθηκαν τότε στο Β' τμήμα του Αρείου Πάγου για τη σύνθεση ψηφοδελτίων κάποιων κομμάτων.

Το ΕΣΡ σκέφτεται να ζητήσει από κάποια τηλεοπτικά κανάλια να έχουν πριν τη μετάδοση των δελτίων ειδήσεών τους ένδειξη ότι όλα βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, οπότε οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα δε μπορεί να είναι τυχαία.

Κάτι από εποχής ΥΕΝΕΔ που παραμένει επίκαιρο.

Η ΝΔ έγινε ΥΕΝΔ: Υπηρεσία Εξυπηρετήσεως Ναζιστικών Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: