19/5/17

Πλατεία Μνημονοίας

Φαντάσου να ζούσαμε σε χώρα υπό επιτροπεία με κυβέρνηση Κούλη, Βενιζέλου, Φώφης, ΑδΌνειδος, Βορίδη, Σταύρου, Ψαριανού... καλά, καλά, σταματάω.


Ο Κούλης από την ώρα που βγήκε πρόεδρος της ΝΔ βρήκε άξαφνα τον τρόπο να ξεπεραστεί η κρίση στην οικονομία και στην κοινωνία μας: πρόωρες εκλογές. Δυστυχώς οι Αμερικάνοι πχ δεν το ήξεραν και βγήκαν βέβαια από την κρίση, αλλά γρήγορα και βασανιστικά χωρίς πρόωρες εκλογές, όχι επειδή πίστευαν ότι ο Κούλης έχει άδικο, αλλά επειδή πρόωρες δεν προβλέπονται στο Σύνταγμά τους. Απορώ πώς εξακολουθεί και υπάρχει αυτή η χώρα.


ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διασκέδασαν τον κόσμο από τη Βουλή. Δεν ψήφισαν τ' αντίμετρα, όχι επειδή είναι θετικά, αλλά επειδή δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό όμως θα ήταν ο καλύτερος λόγος για να τα υπερψηφίσουν τώρα και μετά να ζητήσουν το λόγο που δεν εφαρμόζονται. Ε, ρε, γλέντια!..

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν μειώσεις συντάξεων μόνο από δική τους κυβέρνηση και καταγγέλλουν τον Τσίπρα που έβαλε δυο φίλους, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, να τσακώνονται.

Άκουσα τη Φώφη στη Βουλή και δεν κατάλαβα να είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε πει λίγο πριν ο Κούλης Μητσοτάκης. Μόνο που αυτή τα είπε με χειρότερο τρόπο. Και δεν κατάλαβα γιατί και οι δυο τους ουρλιάζουν σαν παλαιάς κοπής δάσκαλοι. Μόνο χάρακα στο χέρι δεν έχουν.

Η Φώφη θυμίζει και την Παπαρήγα μιλώντας για ψευτοαριστερά και δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Σε λίγο θα πει τον Κουτσούμπα ψευτοκομμουνιστή. Η Φώφη θυμίζει το ανθρώπινο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι, αυτές και οι επιδόσεις του.

Επί του θέματος, τη βία στις εξέδρες και από τις εξέδρες μόνο οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορούν να την πατάξουν. Κανείς άλλος.

Και μια αισιόδοξη νότα, ρε. Ο Τσακαλώτος διαβεβαιώνει: “Βρέθηκε τρόπος να εισπραχθούν κάποτε φόροι. Ελεγκτές της εφορίας θα πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες εναντίον εκατομμυριούχων φοροκλεπτών”. Φοράει παντελόνια και καλσόν στο κεφάλι.

Και μια αισιόδοξη νότα, ρε. Ο Τσακαλώτος διαβεβαιώνει: “Βρέθηκε τρόπος να εισπραχθούν κάποτε φόροι. Ελεγκτές της εφορίας θα πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες εναντίον εκατομμυριούχων φοροκλεπτών”. Τα λέει και φοράει, εκτός από παντελόνια, καλσόν στο κεφάλι.

Ο Μακρόν δεν συνέθεσε μια κυβέρνηση πολιτών, ούτε κυβέρνηση μόνο τεχνοκρατών, αλλά και κυβέρνηση αγοράς που στηρίζεται στα κινήματα των πωλητών. Ιδέα που έκλεψε από τον Σαμαρά, ο οποίος όμως δεν είχε και τόσο καλούς πωλητές στην κυβέρνησή του. Πουλούσαν δημόσια επιχείρηση και παζάρευαν απαιτώντας να κατεβάσει ο αγοραστής την τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: