19/4/17

Ντάντι, Κούλη

Ο Κούλης είναι κατώτερος του πατέρα του, ο οποίος, ως πρωθυπουργός, δεν έδειξε ότι ήταν και σπίρτο μοναχό.
Τι θυμάμαι από την όποια εξυπνάδα Μητσοτάκη
  • Το πρώτο κατόρθωμα του Επάτιμου -πρώτη φορά Μητσοτάκης- ήταν η "εξυπνάδα" απελευθέρωσης των τιμών καυσίμων, με τον απίθανο Στέφανο Μάνο, άλλη "πανέξυπνη" επιλογή" κι αυτή. "Ο ανταγωνισμός", λέγανε, "...θα μειώσει τις τιμές". Ξ΄'εχασαν ότι στη μικρή αγορά μικρής χώρας τα καρτέλ λύνουν και δένουν, έτσι σε λιγότερο από μια βδομάδα η τιμή της βενζίνης είδανε να τριπλασιάζεται. Αύξηση 300%.
  • Ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός το 1990 παρέλαβε χρέος της χώρας 6.699 δισ. δραχμών (19,5 δισ. €) και το 1993 παρέδωσε χρέος 23.431 δισ. δραχμών. (69 δισ. €) Ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το παρέλαβε 64,8% και το παρέδωσε 94,2%. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού ο Επάτιμος το παρέλαβε 12,2% και με όλον τον νεοφιλελευθερισμό-ξεπούλημα που εφάρμοσε το έριξε κατά το “εντυπωσιακό 0,2% και το έφτασε στο 12% του ΑΕΠ. (Μην ξεχνάμε βέβαια και την “αιματηρή” περίοδο Κώστα Καραμανλή νεώτερου 2004-2009, όταν το χρέος από 183,2 δισ. € ανήλθε στο ποσό των 273,5 δισ. ευρώ, 99,8% του ΑΕΠ στο 129,8%, το δε έλλειμμα από 7,6% στο 15,6%
  • Ο Επάτιμος είχε τη φαεινή ιδέα να διώξει από υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αρνιόταν οποιαδήποτε χρήση του όρου “Μακεδονία” σε σύνθετο όνομα των Σκοπίων. Έτσι ο “πανέξυπνος” Μητσοτάκης που ανέλαβε προσωπικά το υπουργείο Εξωτερικών, όχι μόνο δεν κατάφερε την αναγνώριση των Σκοπίων που επεδίωκε, αλλά έκανε και νοικοκύρη τον Σαμαρά με την Πολιτική Άνοιξη που τον έριξε και από την κυβέρνηση.
  • Θεώρησε έξυπνο να ιδιωτικοποιήσει τα λεωφορεία του λεκανοπεδίου Αττικής, μη γνωρίζοντας ότι οι μαζικές μεταφορές είναι παροχή που δε μπορεί να γίνει κερδοφόρα, η κοινωνία κερδίζει από άλλη πόρτα προσφέροντας από τον προϋπολογισμό τη δυνατότητα φτηνής μεταφοράς στην εργασία ή όπου αλλού. Έτσι οι επίσης “έξυπνοι” που αγόρασαν λεωφορεία είδαν ότι έμπαιναν μέσα και δεν ήξεραν πού να τα βάλουν. Τα εισιτήρια για επικερδή ιδιωτικά λεωφορεία θα ήταν ακριβότερα από την κούρσα ταξί.
  • Η πανέξυπνη εμμονή που βάραγε τον Επάτιμο για εξαφάνιση του Ανδρέα Παπανδρέου έφερε την επιμονή του για παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο Ανδρέα που τον αθώωσε. Έτσι ο Επάτιμος έκανε τον Ανδρέα πανηγυρικά ξανά πρωθυπουργό, με παράπλευρο λάφυρο τους Δήμους που είχε το ΚΚΕ και στις επόμενες εκλογές τους έχασε, επειδή οι ΠΑΣΟΚτζήδες υποστήριξαν με κλειστά μάτια τους δικούς τους.
  • Κατάργησε τη ΜΟΜΑ του σχέδιου Μάρσαλ. Έτσι τέρμα η χάραξη φτηνών δρόμων στην επαρχία και κυρίως στα νησιά και αυτοί δόθηκαν σε εργολάβους με υπερδεκαπλάσιο κόστος και άγνωστο χρόνο παράδοσης.
  • Αντί να σώσει, έκλεισε εταιρείες που είχαν περάσει στο δημόσιο, όπως ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ.
  • Υπέγραψε συμφωνία με βάση την οποία το μετρό της Αθήνας εκτελέστηκε ως δημόσιο έργο, αλλά ο έλεγχος της κατασκευής δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία. Πρώτο αποτέλεσμα όταν η μισή Αθήνα πέρναγε στα Μεσόγεια το Μετρό έφτανε μέχρι την Πλατεία Καλογήρων Δάφνης. 
  • Ξεπουλήθηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ξεκίνησε μέσω μετοχοποίησης η άλωση της δυνατής εξαγωγικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μεταβιβάστηκε το management της ΕΑΒ στην Lockheed Martin και ιδιωτικοποιήθηκε η επικερδής Olympic Catering. 
  • Μην πούμε για τη συλλογή αρχαιοτήτων που αναγκάστηκε και δώρησε “εθελοντικά” στο κράτος. 
  • Μόνο ο Βενιζέλος και αργότερα η Φώφη δικαιώνουν τον Επάτιμο, που ήθελε να εξαφανίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και κατάφερε περισσότερα: κατάπιε το ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα πέτυχε με τον Βενιζέλο δεύτερη αποστασία σε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: