23/4/17

Κυριακή Θωμά του Γεωργίου

Πρόωρες εκλογές στη Βενεζουέλα ζήτησε ο Κούλης. Μόλις το έμαθαν, το σκέφτονται και στη Γουιάνα.

ΧουΝΔικός: “Ποια θα εκλεγεί πρόεδρος στη Γαλλία; Ερωτώ για να ξέρω ποια θα Λεπαινέσω”.

Μεσημέρι και από το κτήριο της Πειραιώς -όχι της τράπεζας- μια φωνή βγήκε από την καμινάδα: “Ρε μαλάκεσσς, ο Μαδούρο είναι νόμιμα εκλεγμένοσσς και όχι μόνιμα, όπως μου είπατε, δηλαδή δεν ειναι δικτάτορασσς”.

Τρισάγιο στα γραφεία της ΝΔ υπέρ της θανούσης Χούντας. Κάθε Δευτέρα πρωί θ' ακούγεται το τρο(μ)πάριο “Ευλόγα αδέσποτα”, υπέρ των ορφανών της ΝΔικτατορίας.
 
Αληθεύει ότι μετά τη συμφωνία   της Ελλάδας με τους δανειστές στο Γιούρογκρουπ που ματαιώνει τις πρόωρες εκλογές η ΝΔ πήρε στεγαστικό δάνειο για να στίσει ένα Μέγαρο Μαξίμου στην Πειραιώς, δίπλα στα γραφεία της; Όχι, αλλά είναι λογικό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ασφαλής χώρα για την κυβέρνηση. Δέχεται μετανάστες από ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑ ΜΗ. Τους φυλάει σε χοτ-σποτς που θα στηθούν σε συστημικά ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν την ώρα που πατάει στο χώμα τη Δημοκρατίας λέει ότι στην Τουρκία ετοιμάζεται νέο πραξικόπημα. Δεν ανησυχεί όμως, γιατί διαθέτει κρυφά χαρτιά. Καλεί τον Κούλη να δώσει τα φώτα του στην Τουρκία με την εξάχρονη αντίστασή του από έξι μηνών. Κάποιοι λένε πονηρά ότι ο Ερντογάν διαθέτει διπλωματικό χιούμορ δηλητήριο.

Αισθάνομαι πως είμαι ένα τίποτα. Γεννήθηκα και κυβερνούσε η ΕΡΕ με τον Καραμανλή, το παρακράτος, τις καλπονοθευτικές εκλογές, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων... Τι έκανα όταν ωρίμασα κι έκλεισα τους έξι μήνες ζωής; Τίποτα απολύτως. Ψεκάστε με.

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για την ανάπτυξη, έργον Σκλαβούνη.

Δικαστής πρόεδρος ΕΣΡ: “Δεν προχωράμε στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, γιατί φοβόμαστε ότι τα κανάλια που δεν θα πάρουν θα εκπέμπουν από κει κει πέρα παράνομα, γι' αυτό τ' αφήνουμε όλα να εκπέμπουν παράνομα. Η παρανομία είναι σαν το μυστικό που το ξέρουν όλοι και δεν είναι μυστικό. Έτσι και η παρανομία που την κάνουν όλοι δεν είναι παρανομία”. (Γιατρέ, βοήθειαααα)

Χρόνια πολλά, ΓΑΠ, χρόνια πολλά, Καστελόριζο.


Σαν σήμερα ο ΓΑΠ μας έφερε το ΔΝΤ του φίλου του μπαμπά και μπήκαμε στα μνημόνια από το Καστελόριζο. “Το είχα φόντο στη δήλωσή μου για να φαίνεται η ομορφιά του”, είπε αργότερα ο ΓΑΠ, από τότε όμως οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν να το επισκεφθούν ως τουρίστες, γιατί φοβούνται ότι φεύγοντας θα βρεθούν με τον Τόμσεν και τη Λαγκάρντ στην πλάτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: