18/4/17

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία προκήρυξε ο Κούλης

Άσκηση για το σπίτι, ζηλιαρόγατε
Θυμάμαι το Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία γηραιός Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ζισκάρ Ντεστέν, αλλά περασμένα με Γαλλία, που διηγώντας τα να κλαις, τώρα κινδυνεύει να βγάλει κι αυτή αριστερό πρόεδρο.

Ο Μελανσόν πάει να ρουφήξει πολύ και από το εναπομείναν 8% του σοσιαλιστή Χαμόν και οδεύει για τον δεύτερο γύρο με τη Λεπέν, δηλαδή πρόεδρος της Γαλλίας.

Τερέζα Μέι είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά παραβλέπει ότι την βγάζουν πρώτη οι δημοσκοπήσεις, ένα μήνυμα όχι τόσο ευοίωνο.

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο λιτότητας χωρίς δικαιώματα εργαζομένων με ξεζούμισμα του κράτους για μεγαλύτερα κέρδη των πολυεθνικών και μηδενικούς φόρους, αυτό που λένε νεοφιλελευθερισμός, απέτυχε. Ως εναλλακτική της λαϊκής δυσαρέσκειας είχαν την άνοδο στην εξουσία των ακροδεξιών, αλλά τους βγαίνουν οι ριζοσπάστες αριστεροί μαζί με τους σοσιαλιστές. Στην Πορτογαλία υπάρχει τέτοια κυβέρνηση των σοσιαλιστών με τους οικολόγους, τους κομμουνιστές και τους ριζοσπάστες αριστερούς. Στην Ελλάδα υπάρχει αριστερή κυβέρνηση με πράσινους και αντιμνημονιακούς δεξιούς. Ανέβηκε αλματωδώνς το αριστερό κόμμα στην Ολλανδία. Ακόμα και στη Γερμανία παίζει συμμαχία σοσιαλιστών, πράσινων και κόκκινων. Είναι θέμα χρόνου να κυβερνήσουν την Ισπανία οι Ποδέμος με τους κομμουνιστές. Σε καμία πρόβλεψη δεν έπεσαν μέσα οι τύποι. 

Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία έπεσαν έξω που έδιναν 68% υπέρ του ΝΑΙ. Μην ξεχνάμε εκεί οι δημοσκοπήσεις είναι κρατικές, δηλαδή του Ερντογάν που δηλώνει:

Δεν υπάρχουν σχόλια: