7/4/17

Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φασισταίοι

Πόσο άξιο να κυβερνήσει είναι ένα κόμμα που ποντάρει σε αποτυχίες της χώρας νομίζοντας ότι είναι αποτυχίες μόνο του κυβερνητικού κόμματος; Τι ακριβώς θέλει να κυβερνήσει;

Εντάξει αν στις γερμανικές εκλογές βγουν πρώτοι οι σοσιαλδημοκράτες, δε θ' αλλάξει και ο κόσμος, γιατί οι διαφορές τους με τους χριστιανοδημοκράτες είναι σε κάποιες λεπτομέρειες. Αυτές οι λεπτομέρειες όμως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα.

Δηλαδή αν ο Τσίπρας στο επόμενο Γιούρογκρουπ τα έσπαγε με τους εκβιαστές που εκπροσωπούνται εκεί οι μάγκες που του λένε να το κάνει θα είναι μαζί του; Εγώ λέω όχι. Μη βάλεις στοίχημα θα είναι σα να κλέβω εκκλησίες.

Ανάπτυξη. Οι τραπεζίτες ΕΣΠΑσαν πλάκα.

Νέα απαίτηση του ΔΝΤ: “Πρώτα εκλογές και μετά διαπραγματεύσεις”. Πράγματι, μέχρι τώρα οι φωστήρες έκαναν τις διαπραγματεύσεις με σκοπό στις επόμενες εκλογές να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή όμως εκμεταλλεύεται την κατάσταση και αναβάλλει την πτώση της. Όχι, δεν χρειάζεται να καθυστερήσει το παιχνίδι, το κάνει η Γερμανία γιατί θέλει να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις μετά τις δικές τους εκλογές. Ρωτήστε και τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού. 

Τώρα το ΔΝΤ δεν δέχεται ούτε προτάσεις της Κομισιόν μπας και τελειώσει το σίριαλ με τα λεφτά που οφείλουν να δώσουν στην Ελλάδα που ήδη τα χρωστάει, όχι στο ΔΝΤ, αλλά στους Ευρωπαίους που είναι να τα δώσουν. Κοντεύω να ξεχάσω ποιος μας έμπλεξε με το ΔΝΤ. Καλύτερα να μη θυμάμαι τίποτα από ΓΑΠ.

ΟΤΟ ΚΙΟΥ ΣΤΟΠ
Κούλης: Πού πηγαίνεις;
Φώφη: Δεν έχω ιδέα.
Κούλης: Εκεί πηγαίνω κι εγώ, Μπες.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες αισιοδοξούν: “Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθείτε”, λένε οι καραγκιόζηδες.  

Η Λαγκάρντ απαιτεί και κούρεμα ομολόγων Σώρρα.


Ναι, ναι, το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, που πάντα χάνουν, αλλά ευθύνη δεν αναλαμβάνει κανείς. 

Στο μάθημα της Χημείας οι Σύροι πήραν μια ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: