10/4/17

Πασχαλινά Κάλαντα στον Κούλη

Μεγάλη Εβδομάδα και ο Κούλης εύχεται σε όποιον τον συναντά ή τον αποφεύγει “Καλά Χριστούγεννα”, ίσως εξαιτίας του κρύου ιδρώτα που τον περιλούζει από την ώρα που έμαθε ότι η κυβέρνηση έφτασε σε συμφωνία για την αξιολόγηση με τη μαμά Λαγκάρντ και τη θεία Μέρκελ.

Παγωμένη ατμόσφαιρα επικρατεί στην Πειραιώς -όχι την τράπεζα- μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων κι άλλης δημοσκόπησης που βγάζει τη ΝΔ πρώτη με 54%.

Ρε μαλάκες την είχαμε παραγγείλει αυτή τη δημοσκόπηση σε περίπτωση που θα ναυαγούσαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές”, φώναζε ο Κούλης από την ταράτσα, όπου ήταν ανεβασμένος για να επιβλέπει τη δημιουργία ελικοδρομίου.

Τι να κάνουν οι υποτελείς, συγνώμη, οι επιτελείς του σκάρωσαν τα Πασχαλινά Κάλαντα και του τα ψάλανε από τώρα, όχι βέβαια με τρίγωνα και σχετικές επιχειρηματικές σχέσεις, αλλά με κουδούνια που τους κρέμασε ο κόσμος:

Καλήν εσπέραν άρχοντα / δε-ε-ε-εν εί- δεν είναι ορισμός σας / Χριστού τη Θεία Ανάσταση / ν-α-α-α-α πω – να πω στην Πειραιώς σας. / Χριστός, Ανέστη, πρόωρα / κι οι-οι-οι ε, οι εκλογές στον τά-α-φο / Τώρα θα πας για Ζάππεια / και-αι-αι-αι μια και μια ζωή εν μπάφω. / Ένα σου λέω, ρίπτεται / εν φά – εν φάτνη παραλόγων / ο κάθε γλείφτης Γερμανών / των Ε – των Ευρωπαίων (κ)όλων. / Στο ποσοστό σας τ’ αψηλό / ψήφος – ψήφος να μη ραγί-ισει / κι ο επιστάτης της ΝουΔού / το ΔουΝουΤού να ζήσει”.

Τι θα μας κεράσετε, πρόεδρα; Ελπίζουμε όχι μελομακάρονα από τα Χριστούγεννα, ούτε κουραμπιέδες από το επιτελείο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: