1/4/17

Πρώτο Πθέμα Θήμερα

Σήμερον τα φώτα και οι φωτισμοί. Αφιερωμένο στο “Δεν πωλείται η ΔΕΗ”.

Η έννοια "πρωταπριλιάτικο" χάνει κάθε τραίνο.
ΓΛΩΣΣΑ
Φάγαμε πορταπριλιάτικα.

Η Ντόρα για τα εκατομμύρια του υπουργείου Εξωτερικών που ξέχασε πάνω σε ομόλογα Καραϊβικής όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, απειλεί όχι απλώς ότι θα πάει στον εισαγγελέα, αλλά και ότι θα πάει φυλακή. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι και όλοι οι επιστάτες των δημόσιων ουρητηρίων.

Από την Αρχιεπισκοπή μαθαίνουμε ότι η συμφωνία αλήθειας του Κούλη με το ψέμα κάνει την Πρωταπριλιά κινητή εορτή.

Ζήτω η Εργατική Πρωταπριλιά.  Σήμερα καταβάλλονται όλα τα οφειλόμενα στους απλήρωτους εργαζόμενους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Το ΚΚΕ διαχώρισε τη θέση του και τιμά την Πρωταπριλιά 2α Απριλίου στην Ομόνοια.


Το ψέμα έχει κοντά χαμπάρια. Έτσι πιο πολύ την πατάνε όχι όσοι πιστεύουν, αλλά όσοι παίρνουν για ψέματα αλήθειες όπως:
  • Πηγαίνουν να κλείσουν χρόνο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο “ΜΕΓΚΑ, “ΤΑ ΝΕΑ”, “ΤΟ ΒΗΜΑ”, “ΒΗΜΑ FM”.
  • Ακροδεξιοί μπράβοι εργοδότη συνόδευαν εργαζόμενους σε ΑΤΜ, όπου τους έπαιρναν μέρος του μισθού και το παρέδιδαν στο αφεντικό.
  • Ο Στουρνάρας χαρακτήρισε ως πλουσιοπάροχες τις συντάξεις που παίρνουν οι Έλληνες. Ο τύπος που τρώει κάθε μέρα σούσι και δεν έχει ανάγκη από λεφτά, πρότεινε να πάει το όριο συνταξιοδότησης στα 70 λες και τον ρωτήσαμε.
  • Αν το ΔΝΤ θεωρήσει υπερβολικές τις απόψεις του Στουρνάρα, απόψεις που εντείνουν τη λιτότητα και υπονομεύουν την ανάπτυξη, θα μας φαινόταν ψέμα.  
  • Ο Κούλης είναι ο τελευταίος πρόεδρος της ΝΔ. Από ποια άποψη είναι αλήθεια και από ποια ψέμα;   
  • Έλληνες μαυραγορίτες βγάζουν τεράστια ποσά από Σύρους πρόσφυγες.
  • Πέρσι τέτοια μέρα διατυπώθηκε μια αλήθεια που δεν την πίστεψε κανείς: “Οι μισοί Βέλγοι πολίτες πιστεύουν ότι για την πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων πρέπει να κλείσουν τα σύνορα της χώρας”. Αυτό όταν οι δράστες χτυπημάτων ήταν Βέλγοι και Γάλλοι πολίτες. Εκτός αν δεν θέλουν ξένους και προτιμούν τους δικούς τους τρομοκράτες.
  • Τώρα κάτι που κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει αν είναι ψέμα ή αλήθεια: Τι σόι διαπραγματεύσεις κάνουμε, αφού δεν υπάρχουν χειροπιαστά οικονομικά στοιχεία; Όλα τίθενται στο τραπέζι (του Προκρούστη, γιατί δε μπορεί να είχε μόνο κρεβάτι) ανάλογα με την πρόβλεψη του κάθε δανειστή. 
  • Δεν πρέπει να τους λέμε εκπροσώπους των θεσμών, αλλά εκπροσώπους των χρησμών.
Είπα χθες στο αφεντικό μου ότι ο Κούλης ζήτησε πρόωρες εκλογές κι αυτός αντί να δει τι θα κάνει με τις χρηματιστηριακές του συναλλαγές, ακόμα γελάει. 
Είπα ότι ο Trump-ούκος ζήτησε ν' απαγορευτεί η ψήφος γυναικών στις ΗΠΑ και δεν κατάλαβε κανείς ότι ήταν ψέμα. Ίσως είναι αλήθεια αύριο.
Οι επόμενες βουλευτικές (εθνικές το σωστό) εκλογές ας γίνουν το 2018, πρώτη Απριλίου που πέφτει Κυριακή. Να δούμε τότε τι θα ψηφίσουμε στα ψέματα.
Πρωί-πρωί είπα σ' ένα γνωστό μου “Καλό μήνα” κι εκείνος μου απάντησε, “Σε καταλάβαμε!...”

Αν η κυβέρνηση δεν έκανε διαπραγματεύσεις λέτε να μην είχαμε μνημόνια; Το πρώτο πάντως το πήραμε στο σακί. Ας ξεκαθαριστεί, παρακαλώ, γιατί οδεύουμε σε μια πρωταπριλιά αποτυχημένων ψεμάτων.

Ατυχέστερο όλων πρωταπριλιάτικο ψέμα: “Πέθανε ο Επίτιμος Μητσοτάκης”. Ποιος μπορεί να πιστέψει τέτοιο πράμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: