22/2/17

Στην Πλατεία Συμφωνοίας

Καλή η συμφωνία και όλοι οι στόχοι πιάνονται στα πράσα, όταν έρθει η ώρα τους ν' αλλάξουν.

ΤΑΙΝΙΑ: “Σκύψε συμφωνημένη”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Ο κυρ-Θάνος πέθανε παραπονεμένος.
-Από τι;
-Του 'ρθε συμφωνικό.


Μια ζωή μας τη φέρνουν από πίσω οι πιστωτές, γι' αυτό λέγονται και οπισθωτές.

Έχεις μια κυβέρνηση που στο εσωτερικό της χώρας, όπου, υποτίθεται, έχει την εκτελεστική εξουσία, ασκεί αντιπολίτευση σ' ένα καθεστώς, μεταξύ άλλων, τηλεοπτικό, “αγοραίο”, αστυνομικό, πελατειακό κρατικοδίαιτων κ.τ.λπ.

Έχεις μια κυβέρνηση που στο εξωτερικό έχει ν' αντιμετωπίσει οικονομικές υπερδυνάμεις που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τι μπορείς να πετύχεις σε μια διαπραγμάτευση με αυτούς; Μόνο πολιτικά μηνύματα. Τα υπόλοιπα είναι για επαναστά(χ)τες καφενείων, πρώην ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και άλλων “στρατών”.

Ο Βαρουφάκης, για όλα έχει εναλλακτικές λύσεις, ο Βαρουφάκης τα ξέρει όλα. Μου θυμίζει γέρους καφενείων που ό,τι και να συμβεί έχουν έτοιμο ένα, “Άμα ήμουν εγώ πρωθυπουργός...” (...υπουργός, αρχιεπίσκοπος, γιατρός, προπονητής κλπ)

Όταν έχεις μια κυβέρνηση φυλακισμένη στο καθεστώς δεν περιμένεις να απειλεί τον Ιμπεριαλισμό. Τι κάνεις; Ζητάς να έρθει στη θέση της αυτοπροσώπως το καθεστώς; Δηλαδή είμαι φανατικός δημοκράτης, αλλά δεν θεωρώ καλή τη δημοκρατία που έχουμε, άρα αντί να την ενισχύσω προτιμώ τη χούντα.

Έχουμε χαμηλό επίπεδο Παιδείας στην Ελλάδα, άρα πρέπει να κλείσουμε όλα τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και να έχουμε μόνο ιδιωτικά. Κάποιοι σημιτικοί μάλιστα είχαν κάνει μελέτη αντί για δημόσια Παιδεία να δίδεται σε κάθε γονιό επίδομα μόρφωσης των παιδιών του. Το τι θα το έκανε το επίδομα το λαμόγιο κανείς δε μπορούσε να εγγυηθεί. Κάποιοι θα το έκαναν ουίσκια και τζόγο και τα παιδιά τους ας μαζεύουν ψιλά στα φανάρια.
  
ΚΟΥΛΑΜΑΡΑ
Για τη (μη) συμφωνία που υπογράψαμε υπεύθυνος είναι ο Κούλης που συνάντησε τον Σόιμπλε στο Βερολίνο και δε μας αποκάλυψε τι είπαν. Γελοίου φαεινότερον.

Ως τι αποδείχτηκε η επίσκεψη Κούλη στο Βερολίνο;

Οι κακές γλώσσες (ψάρια) λένε ότι ο Κούλης ζήτησε από τον Σόιμπλε να παρέμβει για να μην επέλθει συμφωνία. Ούτε αυτό κατάφερε. Αύριο θα ζητά να μην κλείσει η αξιολόγηση. Όπως φαίνεται ο Κούλης σπάει τα μούτρα του σε ανοιχτές θύρες. Ούτε αυτές μπορεί να παραβιάσει. Τις κρούει και πονάει στην κεφάλα. Έτσι επιστρέφει σε αυτά που νομίζει ότι μπορεί να καταφέρει, στα τηλεοπτικά.

Ο Κούλης, αν είναι δυνατόν, ζήτησε από το ΕΣΡ να μην προχωρήσει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες όπως έσκουζε να γίνει πριν από κάτι μήνες. Αλήθεια, τι τον κόφτει; Καναλάρχης είναι ή μήπως αν οι καναλάρχες αναγκαστούν από αυτή την κυβέρνηση να πληρώσουν αυτά που οφείλουν και για τις άδεις θα πάψουν να τον υποστηρίζουν; Μάλλον θέλουν κι άλλες αποδείξεις ότι τους υπηρετεί και τρέχει άνθρωπος και γίνεται ρεζίλι. Κανένας κρατικοδίαιτος του καθεστώτος δεν τον λυπάται και τον βάζει να εκτίθεται σιγουρεύοντας την εντύπωση που έδωσε στον κόσμο πως δεν κάνει για πρωθυπουργός, αλλά το πολύ-πολύ για διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1.
-Κούλη, καθυστέρα τον διαγωνισμό των αδειών μέχρι να πέσει ο Τσίπρας.
-Κι αν δεν πέσει;
-Δεν έπεσε.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα γίνονται μόνο όσα προκαταβολικά η ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν θα γίνουν. Άρα θα κάνει και το ΕΣΡ διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο τηλεοπτικός αντιπρόεδρος με λόγο Αδ-Όνειδος ζητούσε να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πέσει ο Τσίπρας. Άρα το κλείσιμο της αξιολόγησης με τη λήψη σκληρών μέτρων καπάκι δεν ρίχνουν τον Τσίπρα. Μυστήρια μπερδέματα.

Έτσι που πάμε το μόνο που θα μείνει για τον Κούλη είναι να ζητάει πρόωρες εκλογές στη ΝΔ.

Κακώς τους λέμε συστημικούς. Τι συστημικές τράπεζες, τι συστημικές εφημερίδες και συστημικά κανάλια, ραδιόφωνα, συστημικά ΜΜΕ. Μιλάμε για φορείς καθεστωτικούς, αφού μπαίνουν έτσι άγαρμπα στις πολιτικές εξελίξεις.

Οι χρυσαβγάδες, ακόμα κι έξω από δημοτικά σχολεία φωνάζουν “Πού 'ναι ο Φύσσας τώρα”, καθαρή απειλή κατά ζωής, κάτι που ενοχοποιεί την οργάνωσή τους, αλλά το κάνουν, όχι επειδή είναι ηλίθιοι, αλλά επειδή έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως φυσικά και στην Αστυνομία.
 

Ο Σόιμπλε δεν θα παραμείνει υπουργός, Μάρτιν μου ο Σουλτς.

Χθες ως συμφωνιασμένοι σπάσαμε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας και συνολικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα φτάσουμε τις 300 χιλιάδες. Συγχαρητήρια για το γούστο σας. Ετοιμάζουμε και μία ραδιοφωνική εκπομπή. Για την ακρίβεια απλώς ηχητική εκπομπή, αφού δεν είμαστε σε ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: