15/2/17

Αξιολόγηση ζητά και το ΜΕΓΚΑ

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γερμανίας και περιχώρων Σόιμπλε υποχώρησε και δέχτηκε ελάφρυνση των χρεών του ΜΕΓΚΑ, αρκεί αυτό να είναι συνεπές στις απολύσεις εργαζομένων του, κατάργηση όλων, ακόμα και των προσωπικών συμβάσεων, μείωση μισθών, κατάργηση πενθήμερου, απασχόληση αγνώστου αριθμού ημερών και ωρών και κάποια άλλα.
❒ Οι εργοδόται μέτοχοι του ΜΕΓΚΑ αντιστέκονται, αλλά με μεγάλη τους χαρά θ' αναγκαστούν να υποκύψουν για το καλό του καναλιού της ενημέρωσις και της πατρίς.

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα πληρώνουν δίδακτρα ως μαθητευόμενοι, ίσα με τον κατώτερο μισθό που θα παίρνουν οι παλιοί μέχρι ν' απολυθούν. Για κάθε δύο παλιούς που απολύονται θα προσλαμβάνεται ένας καινούργιος μέχρι ο αριθμός των καινούργιων να ξεπεράσει τον αριθμό των παλιών. Έτσι  η επιχείρηση θα βγάζει κι ένα κέρδος, που θα ονομάζεται πλεόνασμα. Τα δάνεια θα χρηματοδοτούνται μόνο αν το  επιχειρηματικό πλεόνασμα θα είναι 3,5% για δέκα χρόνια.

❒ Α, ρε Κούλη!... Κρίμα στα νιάτα στην τσαχπινιά, κρίμα στο ΜΕΓΚΑ σου καλέ.

Τίτλος που άργησε κι έχασε: “Εγώ δε μπάω ΜΕΓΚΑρο / θα μείνω στον απένταρο”.

❒ Τώρα κατάλαβα γιατί οι δανεισταί ήθελαν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Για να μη χρεοκοπήσει το ΜΕΓΚΑ.

Έξω από τις εγκαταστάσεις του ΜΕΓΚΑ όλες οι ΜΚΟ Μητσοτάκη, Αρχιεπισκοπής, ΓΑΠ, Μαρτίνη, Βγενόπουλου και κάθε άλλου πολυελέους. Κέτερινγκ θα κάνει μια εταιρεία του Ψυχάρη σε τιμές λογικές γι' αυτόν. 

❒ Το ΜΕΓΚΑ έβγαλε σποτ και βρίζει τη DIGEA, ότι θολώνει το σήμα του και θέλει να το κλείσει. (Ο Τσίπρας ή δεν τα κατάφερε να τους κλείσει ή δεν ήθελε, οπότε κακώς τον κατηγόρησαν γι' αυτό)

Όμως ποιος ακριβώς έχει λόγο να διαμαρτύρεται επίσημα για πιθανό κλείσιμο του ΜΕΓΚΑ;  Όπως βρέθηκε η άκρη του νήματος που έδινε κουβάρι το “Βαθύ Λαρύγγι”με την κουβέντα του “ακολούθα το χρήμα”, εμείς βρίσκουμε όχι την πορεία, αλλά τον τερματισμό της πορείας του χρήματος. Ποιος χάνει από μη εκπομπή σήματος του ΜΕΓΑλου καναλιού: οι τράπεζες και κανείς άλλος, αφού σ' αυτές και σε κανέναν άλλο δεν παραδίδονται οι εισπράξεις από διαφημίσεις.

Ευτυχώς που έχουμε Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με το βαρύγδουπο όνομα ενός κοπρόσκυλου που δεν κάνει απολύτως τίποτα. Όλη η Ελλάδα μαθαίνει ότι ο Χατζηνικολάου τοποθετεί ως προϊόν στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1  που παρουσιάζει μια εφημερίδα του. Μην πούμε για τις αντικειμενικές παρουσιάσεις ειδήσεων από τα άλλα κανάλια, προσοχή στους καλεσμένους, απίθανες τηλεπωλήσεις ειδών για τα οποία ο Ερυθρός Σταυρός θα ζητούσε εμβόλια.... ευτυχώς που έχουμε ΕΣΡ. Σιχαίνομαι τις δήθεν ανεξάρτητες αρχές. Είναι ανεξάρτητες από τη Βουλή, δηλαδή από τη βούλησή μου.

❒ Και όμως στο θέμα με το ΜΕΓΚΑ η Digea έχει δίκιο. Το κανάλι της καθυστερεί χρωστούμενα, γιατί όλες οι εισπράξεις του πηγαίνουν στις τράπεζες. Ανάμεσα στα συνεταιράκια της Digea όμως, για τη δημιουργία της οποίας έκλεισε ο απίθανος Σαμαράς την ΕΡΤ, ανάμεσα σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους με χαιρέκακο ύφος για πιθανή αύξηση του κομματιού τους από τη διαφημιστική πίτα με την αποχώρηση του ΜΕΓΚΑ ποιοι είναι; Οι ίδιοι οι μέτοχοι του ΜΕΓΚΑ που έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά δεν πουλάει πάντα.

Πρόταση για τη σωτηρία ΔΟΛ. Από τα έσοδα από πωλήσεις και διαφημίσεις στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ θα παρακρατείται πρωτογενές πλεόνασμα 97,5% και θ' αποδίδεται στις τράπεζες για την αποπληρωμή των χρεών του Ψυχάρη και το υπόλοιπο 2,5% θα αποδίδεται στα λειτουργικά έξοδα, αγορά χαρτιού, προσφορά στους εργαζόμενους καφέδων και αναψυκτικών κ.τ.λπ.

❒ Σωτηρία ΜΕΓΚΑ-ΔΟΛ, ίδια γραμμή και από τους τρεις δανειστικούς θεσμούς, ΔΝΤ-Σόιμπλε-Κούλης. Ο τελευταίος κουβαλάει αυτή τη γραμμή από Βερολίνο, γι' αυτό επιστρέφει με τραίνο. ΝΔ.  Ως γνωστόν οι νεοφιλελεύθεροι πιστεύουν πως μια ιδιωτική επιχείρηση δεν πρέπει να φορολογείται, να δίνει δηλαδή λεφτά στο κράτος, όταν όμως κινδυνεύει, πρέπει να σώζεται με κρατικά λεφτά, ώστε να έχουμε λιγότερο κράτος, τουλάχιστον οικονομικά, κάτι που θα οδηγήσει και σε απολύσεις υπηρεσιών δημοσίων υπαλλήλων που αδυνατεί να παράσχει και να πληρώνει. Απλά πράγματα.

Ο ΜΕΓΚΑς (και δαρμένος) Πρετεντέρης είπε ξαφνικά: “Καταντήσαμε ΕΡΤ”. Κάνει λάθος. Η ΕΡΤ ήταν σε καλύτερη μοίρα, αφού κατάφερε να την κλείσουν χωρίς να χρωστά σε κανέναν. Το ΜΕΓΚΑ είδε κι έπαθε να ξεφτιλιστεί πρώτα. Ρώτα και τη Σαράφογλου.

-Ποιο κανάλι θα πάρει Τρέμη και Πρετεντέρη;
-Αυτό που θα κλείσει μετά το ΜΕΓΚΑ.

Δελτίο ΜΕΓΚΑ τέλος. Σειρά είχε το ΔΟΛιο τέλος.

❒ Ξεκινάμε οικονομική εξόρμηση με τη βοήθεια του Μαρτίνη, του Ερυθρού Σταυρού, του Ερρίκος Ντινάν, της οικογένειας Μητσοτάκη και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δώστε και σώστε.

ΜΕΓΚΑλο τηλεμαραθώνιο ξεκινά το ΜΕΓΚΑ για τη σωτηρία του, αφού πρώτα πληρώσει την εταιρεία τηλεφωνίας που του έκλεισε τις γραμμές.

❒ ΜΕΓΚΑλη συναυλία συμπαράστασης στο κλείσιμο του καναλιού. Όλοι στο Σύνταγμα να το γιορτάσουμε.

ΜΕΓΚΑϊδουρινή υπομονή η συναυλία για τη σωτηρία του καναλιού στην Πλατεία Κολωνακίου. Συμμετέχουν: Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Μπέση Αργυράκη, Γιώργος Γερολυμάτος, Τέρρης Χρυσός, Κλειώ Δενάρδου και πολλοί άλλοι επιτυχημένοι καλλιτέχναι. Παρουσιάζει ο Νίκος Μαστοράκης.

❒ Ποιοι ανεύθυνοι στέλνουν και στα άλλα συστημικά κανάλια ευχετήριες κάρτες για το κλείσιμο του ΜΕΓΚΑ με κατάληξη “Και στα δικά σας”;

Η ΕΣΗΕΑ ζητά από την κυβέρνηση να μη μείνει απαθής. Δηλαδή; Ζητάνε από την κυβέρνηση να κλείσει τον Τηλέτυπο ΑΕ, όπως επιβάλλει ο νόμος ή ζητούν από την κυβέρνηση να παραβιάσει νόμο;

❒ Μη με ρωτήσει κανείς γιατί δεν συμποαρίσταμαι στο ΜΕΓΚΑ. Είναι σα να με ρωτάει γιατί δεν πήγα στην κηδεία κανενός χουντικού.

Σίμος Κεδίκογλου και Μπαλτάκος διαχωρίζουν τη θέση τους από το αναμενόμενο μαύρο στο ΜΕΓΚΑ.

❒ Το ΜΕΓΚΑ ζει. Πτώχευσε το ΜΕΓΚΑ κανάλι των πλουσιότερων Ελλήνων; Αν είναι ποτέ ΔΝΤ.

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι ελέγχουν την εξουσία όταν δεν τους τα Σκάι. Όταν δεν κάνει ΤΟ ΒΗΜΑ να τους δώσει άλλο ένα ΜΕΓΚΑ δάνειο τους ψιθυρίζουν ΤΑ ΝΕΑ τα δυσάρεστα με αντικειμενικές δημοσκοπήσεις.

 ❒ Τι είναι η απεργία στα ΜΜΕ για την αντικυβερνητική προπαγάνδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: