30/1/17

Στις ΗΠΑ αδελφές μου, στις ΗΠΑ

Παλιά για να γίνει πρωθυπουργός ένας πρόεδρος της ΝΔ έπρεπε να περάσει από ΗΠΑ. Τώρα θα επιτραπεί στον Κούλη;

-Μπαμπά, είναι μακριά η Αμερική;
-Σκάσε και περπάτα, Κούλη, να προλάβουμε το Τραμπ το τελευταίο.


Ο Κούλης θέλει να γίνει πρωθυπουργός στα (κ)λεφτά. Κούλη, αν δεν πας κόντρα στη Μέρκελ δεν πρόκειται να κλέψεις ψήφους από κανέναν, ούτε καν από την παλιά ΝΔ.

❒  Η Μέρκελ θέλει κι άλλο μέτρο για την παροχή βοήθειας: την επαναφορά της βασιλείας στο Παλάτι ή έστω την εγκατάσταση του Κούλη δίπλα, στο Μαξίμου.

Νέο βιβλίο: «Έγκλημα στο Γιούρο». Σ’ ένα μικρό ευρωπαϊκό γκέτο, το Γκρέτσια, οι τρόφιμοι αντιμετωπίζουν έκπληκτοι κάθε πρωί το πτώμα μιας ιδέας που βρέθηκε νεκρή στα παλιά γραφεία της ΕΟΚ. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί η δουλειά άρχισε να βρωμάει. Κυκλοφορεί από εκΔώσεις-Πάρεις. (Κάποτε εξορία στα Γιούρα, τώρα εξορία από το Γιούρο)

❒  Ο Κούλης συμφωνεί ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση είναι θέμα λεφτών. Θεωρεί ότι αν δεν μειώσεις τον φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες τους θα πάρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Υπάρχουν όμως και διαφωνίες: “Ναι; Δηλαδή σήμερα πού τα πηγαίνανε; Στη λίμνη Βουλιαγμένης, ν’ ακούσουνε Αλέκα Κανελλίδου;”

Παταγώδης €πιτυχία Κούλη. Τα προγράμματα είναι μαραθώνιος και το τελευταία μέτρα τα πιο δύσκολα. “Νενικήχασαν”, είπε ο Κούλης πανευτυχής κι έπεσε  κάτω ξερός.

❒  Κούλη, σου εύχομαι ο Σόιμπλε να σε αγαπά και να σε θαυμάζει τόσο πολύ, όσο ο Σταύρος Θεοδωράκης τον εαυτό του.

Στη δύσκολη ερώτηση “Είναι οι Γερμανοί φίλοι μας;” απαντάμε: “Οι γυναίκες και οι κόρες τους”.

❒  Ο Γέροντας Πάει Ίσιος και προφήτευσε ότι δεν αρκεί να έχεις το δίκιο με το μέρος σου, πρέπει να έχεις και τη Μέρκελ. Τότε το δίκιο είναι περιττό.

Τι τους νοιάζει τους νεφιλελέδες αν η κυβέρνηση θα έχει να πληρώσει  τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Για άχρηστους δεν τους είχαν; Γιατί να πληρωθούν λοιπόν; Για να μην πέσει κι άλλο η αγορά; Τότε γιατί τους απέλυαν και ήθελαν ν’ απολύσουν κι άλλους;

❒  Η ρεβάνς του ντέρμπι Κούλης-Χαβάη 5-0 θα γίνει κεκλεισμένων των μηρών, με κλεισμένη αξιολόγηση. 

Σε κάθε περίοδο ασχολούμαστε με συνδυασμούς λέξεων. Εξαντλήσαμε συνδυασμούς επιθετικών προσδιορισμών για την ανάπτυξη, για τα μέτρα και για τη συμφωνία, τώρα σειρά έχει η αξιολόγηση, που όλο κλείνει και δεν κλείνει μάτι, να κοροϊδέψει ή να κοιμηθεί.


❒  Στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τη Θεσμόικα, τα εκσύγχρονα €υρωκόμματα  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑ ΜΗ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη Γερμανία που υποφέρει βλέποντας τέτοια παζάρια, πριν γίνει αυτό που θέλει εκείνη.

Οι διαπραγματεύσεις κάνουν όλο και πιο ορατό τον κίνδυνο μακροχρόνιας σταθερής αριστερής κυβέρνησης. Ο Κούλης ερωτά Τσίπρα: “Διαπραγματεύσεις διά να μας ιππεύσεις;

❒  Συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός των επομένων ορών. Και καθετήρων.

Σοϊμπλεξικοί, Σοϊμπλεξάρες, Ευρωφιλελέδες Κολωνακίου διαμαρτύρονται που αργεί η πανωλεθρία της Ελλάδας.


❒  Παράταση στο κλείσιμο της αξιολόγησης βλέπουν κάποιες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Άλλες βλέπουν την αναμέτρηση να φτάνει στα πέναλτι.

Σήμερα ο Τραμπ δεν δέχεται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ούτε μελαχρινούς βραχύσωμους Γερμαμούς κσι Αυστριακούς. 

❒  Για την εθνική πολιτική που ασκούν τα συστημικά ΜΜΕ, ένα έχω να πω: "Τα Ίμια και τα Ίμια μας πρήξατε τ' αρχίμια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: