8/1/17

Πρόσφυγες Δίχως Σύνορα

Η συμφωνία ΕΕ με την Τουρκία είναι λακωνική και βιβλική: “Σύρον έδωκας, Σύρον θα λάβεις.”

Καλή η συμφωνία, αλλά χρειάζεται και μια εφαρμοσία. Βέβαια, Τουρκία και ΕΕ ήταν από χρόνια σύμφωνες στο ΝΑΤΟ. 

❒    Το χρονικό
  • Επέμβαση Αμερικανών στο Αφγανιστάν, να οι Αφγανοί πρόσφυγες στο Ιράκ.
  • Επέμβαση Αμερικανών στο Ιράκ, να Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες στη Συρία.
  • Επέμβαση Αμερικανών και στη Συρία, να Αφγανοί, Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία.
  • Φυσικά φταίνε οι πρόσφυγες για τις επεμβάσεις.
  • Χωρίς ΗΠΑ δεν θα είχαμε πρόσφυγες. Τους χρωστάμε.
ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ
Βρέθηκε πρόσφυγας ή μετανάστης με ελληνικό διαβατήριο χωρίς να είναι ποδοσφαιριστής, μπασκετμπολίστας ή λοιπός αθλητής. Ο Ερντογάν το κάνει για εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους και Ιρακινούς απλούς ψηφοφόρους του.

Τα τελευταία χτυπήματα καταδεικνύουν σαφώς ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα μόνο για τον κανένα. (Η Ελλάδα ευτυχώς είναι στο απυροβόλητο)

❒    Ζούμε στην Ελλάδα, στο σταθμό του μονάχου πρόσφυγα. Δεν είμαστε κότες εμείς. Είμαστε λεβέντες. Απλώς δεν προσέξαμε που μας πήδησαν την εθνική κυριαρχία οι δανειστές, τα προσφυγόπουλα φοβηθήκαμε. Πονούν, μωρέ, τα παλικάρια;

Το Βαρβιτσιωτάκι, o Barby Tsiou της, ζητά ν' ασκούμε βία κατά των προσφύγων. Το έκανε και ως (φερόμενος ως) υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Σωστά, ποιους άλλωστε έχουμε να δείρουμε; Τους δανειστές μας που μας χρεώνουν για να μας έχουν υποτελείς; Αυτούς δεν τους καταφέρνουμε. Ο Ελληνομαλάκας που δέχεται πίεση και ταπεινώσεις από το αφεντικό του στη δουλειά, νευριάζει, σχολάει, βρίζει τους άλλους οδηγούς στο δρόμο κι όταν γυρνά σπίτι του δέρνει τα παιδιά του και καταριέται τη γυναίκα του για τη μοίρα του. Το βαρβιτσιωτάκι μάλον ζηλεύει. Σου λέει, “Τους πρόσφυγες τους δέρνουν οι πρόσφυγες στην έξοδο, τους δέρνουν οι Σκοπιανοί στην είσοδο, γιατί να μην τους δέρνουμε κι εμείς στη ρεσεψιόν της Ευρώπης;”

❒    Οι και λεβέντες ζητούν να φύγουν οι αδύναμοι πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά ποτέ δε ζήτησαν να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα.

Ο Notis Fuckianakis που φοβάται μην τον βιάσουν -πολιτιστικά- οι πρόσφυγες. Ο ίδιος δεν κινδυνεύει να από βιασμό. Ποιος τον γαμάει αυτόν!...

❒    Είναι ανάγκη να ζητάς να φύγουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα, όταν αυτό ακριβώς ζητούν και οι ίδιοι; .

Πόσο εθνικά περήφανος αισθάνεσαι όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται που δεν τους αφήνουν να φύγουν από τη χώρα σου;

❒    Ο Ερντογάν απέλασε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Τουρκία ζητά να επιδοτείται για κάθε πρόσφυγα ανάλογα με το βάρος του, κατά το “Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”.

❒    Η Τουρκία είναι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δουλεύει γι' αυτό το μαγαζί. Πόρτα. Η Ελλάδα που είναι μέσα στέκεται στη ρεσεψιόν. Στη γκαρνταρόμπα. Εκεί οι εισερχόμενοι αφήνουν τα (βρεγμένα) πανωφόρια τους και παίρνουν και λουλούδια. Το πρόβλημα είναι ότι οι πελάτες θέλουν να πάνε στη σάλα κι εμείς ή τους κρατάμε στη ρεσεψιόν-γκαρνταρόμπα (ξεκούμπωτη) ή τους στέλνουμε ξανά ουρά στην πόρτα για να ξαναμπούν στο ίδιο μαγαζί μέχρι τη ρεσεψιόν. Πολλοί καταφεύγουν στους στημένους έξω από μαγαζί πάγκους με τα “βρώμικα”.

Η ΕΠΟ ανησυχεί ότι “...θα μας κουβαληθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Συρίας” δήθεν ζητώντας να περάσουν και να ενσωματωθούν στα γερμανικά πρωταθλήματα. “Όμως εκεί έχουν Μπουντεσλίγκα κι όχι Μπουνταλασλίγκα”, αναφέρει η ανακοίνωση του σοφού ΔΣ της ΕΠΟ. “Θέλουν να χωθούν και να μολύνουν το καθαρό ελληνικό δικό μας πρωτάθλημα”. Και καταλήγει: “Ευγενείς, τίμιοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μην παίξετε ποτέ με ομάδες που έχουν ονόματα όπως: Αλ Μαΐντ, Αλ Μοχαφαζά, Αλ Καραμά, Αλ Γιαΐς, Αλ Τζαζίρα, Αλ-Ιτιχάντ Αλεπό, Αλ Ταλιγιά, Αλ-Τζεχάντ, Αλ Ουαντά, Αλ Ναουαεΐρ, Αλ Μισφάτ, Αλ Σορτά, Nidal, Τισρίν, Γιαμπλέ, Χοτίν, Φουτούα, Ουατμπά. Εξαιρείται μία Συριακή ποδοσφαιρική ομάδα ονόματι “Χορίγια”.  Ίσως κάτι έχουμε ν' αρπάξουμε από κει.
                         
❒    Πρόσφυγες στη ΝΔ και ο Βορίδης και ο γιος του Πλεύρη και ο Γεωργιάδους. Αυτή τη στιγμή εκ του Αδ-Όνειδος εκστομίζεται ανησυχία ότι οι πρόσφυγες είναι αγιογδύτες και τους αγίους μας θα τους λέμε πια Αλ- Γιώργη, Αλ Βασίλη, Αλ Γιάννη και Αλ Γαμήσου.

Αποκλειστικό: Σύρος άνθρωπος οβίδα από την Ειδομένη στα Σκόπια.

❒    Πάμε τώρα ένα “προσφυγικό” τραγούδι που δεχτήκαμε με χαρά, το εξελληνίσαμε, το διασκεδάσαμε και κάποιοι κονόμησαν από αυτό.


“Πρόσφυγες δίχως σύνορα” είναι η μόνη κοινά αποδεκτή αλήθεια.

❒    Εμείς ξέρουμε από προσφυγιά. Το '22 τουρκόσπορους τους ανεβάζαμε, παστρικιές τους κατεβάζαμε, φοβόμασταν μη μας κολλήσουνε αρρώστιες και μας βρώμαγαν παστουρμά. Το 1922 είχαμε και πολλούς τουρκόφωνους πρόσφυγες, αλλά και με εθνική καταγωγή τουρκική, που εκδιώχθηκαν ως κρυπτοχριστιανοί, πχ από τα Καραμάνεια όρη στο Κιουπκιόι των Σερρών που ονομάστηκε “Πρώτη” με τέκνο της πια πρωθυπουργό. Ναι, δεν πάθαμε τίποτα από τους τουρκόφωνους πρόσφυγες, δυο μάλιστα τους κάναμε και πρωθυπουργούς. 

Μια σοβαρή χώρα με υπογεννητικότητα που γερνά τον πληθυσμό της πρόσφυγες θέλει πρόσφυγες, έχει ανάγκη από νέους εργαζόμενους που θα σώσουν τα ασφαλιστικά της ταμεία. Αρκεί ν' ανοίξει νέες δουλειές, νέα εργοστάσια στη θέση ή και αυτά που πρόσφατα έκλεισαν. Στην Ελλάδα βέβαια με την τεράστια ανεργία για τη συγκομιδή φρούτων εμφανίζονται ελάχιστοι Έλληνες και τα μαζεύουν ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: