3/12/16

Τα πολλά αξιολόγια είναι φτώχεια

Δεν πιστεύω ότι πετύχαμε αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα. Την αλήθεια δεν την πιστεύει κανείς πια.

❒   Κούλη, Φώφη και Σταύρο, εντάξει, όλοι μαζί να βρίσουμε την κυβέρνηση, αλλά γιατί; Επειδή συγκρούονται με τους δήθεν δανειστές ή επειδή κάνουν κωλοτούμπα και συμβιβάζονται μαζί τους; Αποφασίστε και πείτε. Κι αν, λέμε αν, τον συμβιβασμό τον έκαναν Μέρκελ-Σόιμπλε, επειδή φοβούνται αναταραχές στην Ευρώπη ενόψει εκλογών στη Γερμανία;

“Όλοι βράζουμε στην ίδια Τσίπρα ταχύτητος”, είπε -πολύ σωστά- η Μέρκελ. Ρεαλιστική συμφωνία με την Ελλάδα ζήτησε από τη Μέρκελ ο Ομπάμα. Ο Κούλης στα κάγκελα: “Έξω τώρα οι Ευρωμικάνοι”. Αναγνωρίζουμε, αποτελεί πανεξυπνάδα για αντιπολιτευόμενους να τίθενται με τους (δήθεν) δανειστές εν ώρα διαπραγματεύσεων.

❒   Μεγάλη διαμάχη μαίνεται εδώ και χρόνια μεταξύ Ευρώπης και  ΗΠΑ για χάρη της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι μας θέλουν στην ευρωζώνη, οι Αμερικανοί δεν θέλουν να φύγουμε από την ευρωζώνη. Κι αν φύγουμε από την ευρωζώνη τι κάναμε; Μια τρύπα στο ευρώ.

Το είπαμε μέρες πριν, μεταξύ αδύναμου και δυνατού δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Μόνο βιαπραγματεύσεις. Το Βήτα σταθερό στη βηταρία μας, γιατί δεν είμαστε Βορράς είμαστε βορά. 

❒   Οι διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες γιατί αν δε βρέξεις κώλο δόση δεν τρως. Μην τη φας από πίσω όμως, γιατί η στάμνα πηγαίνει πολλές φορές για ευρώ, μία πάει και δε γυρίζει. Από μπροστινά βοδιού, από πισινά μουλαριού κι απ` όλες τις μεριές των Βρυξελλών να φυλάγεσαι. Γέρουν πορδή μην ακούς, λόγο ν' ακούς. Όλα του γιούρο δύσκολα κι η νύφη γκρουπιασμένη.

Και προσοχή, κοντά στα ευρά καίγονται και τα δραχμά. Μην πάμε σαν το σκυλί στα GrExit και μετά παρηγοριά στον Έλληνα, ώσπου να βγει η δραχμή του.

❒   Ο πεινασμένος δραχμούλες ονειρεύεται. Λέει, “Δεκάρα από τον τόπο σου κι ας είναι τρυπημένη”. Πολλοί σκέφτονται το καταραμένο 2002 του Σημίτη. Στερνή δραχμή μου να σ' είχα πρώτα. Τι έχεις Γιάννη; Χρέη πάντα. Τι κάνεις Γιάννη; Δραχμές σπέρνω.

Νέος τίτλος: “Ελλάς – Ευρώπη – σκασμένο τόπι”.

❒   Ισοπαλία απέσπασε η εθνική μας από τη μικτή Ευρώπης. Αρνήθηκαν να παίξουν Βαγγέλας-Σταύρος. Ο προπονητής της αντιπάλου ομάδος δεν έβαλε αλλαγή τον Κούλη, επειδή τον θεωρεί ανέτοιμο ή ανέντυμο, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν ήταν καλά ντυμένος κι έμπαζε ψωφόκρυο.

Με τη μη αλλαγή ευρωπαδοί φώναζαν διαμαρτυρόμενοι: "Ευρώπη / θυμήσου / η ΝουΔού μαζί σου". Όμως τι Ευρώπη είναι κι αυτή! Όχι από την ευρωζώνη, ούτε από τις ευρωπαϊκε΄ς διοργανώσεις δε μπορούν να μας διώξουν. Και φεύγουμε και μένουμε UEFAπαξ διά παντός. Πώς θα βγει ο Κούλης έτσι; Θ' αρχίσει να ζητάει και πρόωρες εξόδους ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. 

❒   Μέχρι σήμερα η ελληνική οικονομία δεν κινδύνευε. Απλώς έκανε διακοπές. Βρισκόταν σε ελεύθερη κατάδυση κι όλα καλά. Μόνο ν’ αναπνεύσει δεν μπορούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: