16/11/16

Λιτό,τι άλλο θες

Θα διαφωνήσω με τον Ομπάμα. Πιστεύω ότι η λιτότητα από μόνη της φέρνει ευημερία, αλλά όχι σε όλους.

❒  Βέβαια οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε ότι η λιτότητα σώζει από τη χρεοκοπία τους δανειστές μιας χώρας.

Τη λιτότητα την εφαρμόζει η αλητοτήτα τραπεζικών κυβερνήσεων και η δικιά μας.

❒  Αυτή είναι η πλάκα. Στην Ελλάδα η λιτότητα εφαρμόζεται από κυβερνώντες που πιστεύουν ότι έτσι δεν θα έρθει η ανάπτυξη της οικονομίας και η ευημερία της κοινωνίας.

Ο Σαμαράς κατάφερε να έχουμε μια Ελλάδα που χρεοκόπησε, αλλά συνεχίζει να πληρώνει με λιτότητα χωρίς δόσεις. Αν δεν τον διώχναμε θα εφάρμοζε τη συνέχεια: θα αφοδεύαμε χωρίς να τρώμε και να πίνουμε. Θα κάναμε καταβολή πρωτεϊνών.


❒  Όπως με τη δίαιτα δεν χάναμε βάρος, έτσι και με τη λιτότητα δε χάνουμε χρέος. Και με τα δύο χάνουμε, λεφτά, δουλειά, σπίτι, μέλλον...

Τη λιτότητα την πληρώνουν όλοι. Και οι φτωχοί που πεινάνε στους πέντε δρόμους, αλλά και οι πλούσιοι που δίνουν πολλά εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να την προπαγανδίζουν, μην ξεχνάμε και τα σχετικά σεμινάρια σε τηλεοπτικούς δημοσιογράφους ουλκής. (Από το ξιφουλκείς κι όποιον πάρει η πείνα) 

❒  Όπου φτωχός κι η κάρτα του. Έχουμε και την πλαστική λιτότητα

Υπάρχει και η λιτότητα του ανανά. Ανεβάζω τις τιμές σε όλα τα τρόφιμα πλην του ανανά. 

❒  Ακόμα και στη λιτότητα κάποιοι πονηροί, ανεύθυνοι φτωχοί περνάνε καλά. Τρώνε με χρυσά πιρούνια όση σούπα θέλουν.

Αποδείχτηκε ότι η λογική της λιτότητας ήταν λανθασμένη, κατά το «Αλλού με στύβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πλούτο».


❒  Οι δανειστές μας δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα δανεικά που μας έδωσαν όσο γι’ αυτά που θέλουν να μας δώσουν. Δεν τους νοιάζει τόσο η συμφωνία όσο η λιτότητα. Η λιτότητα δεν εξυπηρετεί ούτε τους δανειστές ούτε τους δανειζόμενους. Μόνο κάποιους μεγαλοεργοδότες κι επίδοξους αγοραστές κοψοχρονιά. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν τα ΜΜΕ. 

Πώς θα το έπαιρνε η Μέρκελ, αν υποχωρούσαμε, δεχόμαστε λιτότητα, αλλά χωρίς να κερδίζουν οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες;

❒  Η Μέρκελ εφαρμόζει λιτότητα σε βάρος πτωχών χωρών, υπέρ πλουσίων και παραπονιέται κιόλας ότι της τρώμε τα λεφτά. Σαν το αφεντικό που μου δίνει μισό μισθό και γκρινιάζει που μου κάνει χάρη και μπαίνει μέσα.

Ο Σόιμπλε προτείνει τη λιτότητα της πάπιας. Παίρνω αντιλαϊκά μέτρα και μετά κάνω την πάπια.

❒  Οι δανεισταί για το πρόγραμμα λιτότητας δέχονται δίχρονη, όχι παράταση, ούτε επί το λαϊκέστερον “παράτα”. Δέχονται δίχρονη παράτα τα.

Η Ευρώπη μίλησε εδώ και καιρό: δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λιτότητα. Για να επιβιώσει μια χώρα και για να συσσωρεύσουν περισσότερο πλούτο οι εύποροι πρέπει ο λαός να δυστυχήσει.

❒  Οι Πορτογάλοι βρήκαν τη λύση στη λιτότητα. Όπως λέει και γνωστό άσμα φάντος: “Με λιτότητα καπάρο / τρώω μόνο μπακαλιάρο”.

Κατάλαβες φίλε μου; Σε όλη την Ευρώπη καταδικάζεται η λιτότητα και η Μέρκελ ασκεί ύφεση, υφεσιβάλλει στο υφετείο. Να πάνε να πνιγούνε οι υφέτες.

❒  Η λιτότητα είναι δίκαιη και ίση για όλους σύμφωνα με την αγγλική παροιμία, «Ο πλούσιος έχει πάγο το καλοκαίρι, ο φτωχός το χειμώνα».

Μόνο στις ανοησίες δεν έχουμε λιτότητα. Οι ανοησιίτες Λέγαν ότι πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανάγκαζε τους Γερμανούς να χαλαρώσουν τη λιτότητα.

❒  Στην πόκα αν μέσα σε μισή ώρα δεν καταλάβεις ποιος είναι το κορόιδο, τότε είσαι εσύ. Αν μετά από πέντε χρόνια χρηματοπιστωτικής λιτότητας εξακολουθείς να πιστεύεις πως όλοι χάνουν τότε καλύτερα μην παίξεις πόκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: