17/11/16

Ο Κούλης μαθαίνει Γερμανικά

Ο Κούλης εορτάζει την ημέρα του Πολυτεχνείου στην αυλή της Γερμανικής Πρεσβείας.

❒  Κυβέρνησε η γενιά του Πολυτεχνείου, μετά τη γενιά του '60. Τώρα πάνω είναι η γενιά των καταλήψεων, αύριο η γενιά του Αλέξη Γρηγορόπουλου και σφήνα πάντα η γενιά του Χάρβαρντ και του Γέιλ.

Στη συνάντησή του με τον Ομπάμα ο Κούλης δήλωσε ότι η ασφάλεια και η ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο θα διασφαλιστεί με πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. (Μα τη Μπαναγία, το είπε)

❒  Με διαφορετικό τρόπο απευθύνεται καθένας στον ελληνικό λαό.
ΟΜΠΑΜΑ: Θα συνεχίσω να σας στηρίζω.
ΚΟΥΛΗΣ: Θα συνεχίσω να με στηρίζετε.


❒  Δεν είμαστε καλά / δεν έχουμε ρευστό / είμαστ' άρρωστοι / με τον Κούλη το μπζευδό.”

Τρία πτυχία κάθονταν και πλέκανε του Κούλη.

❒  Ο Κούλης απειλεί τη Μέρκελ με πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και ζητά άμεση σύλληψη της ανεργίας για να μη διαφύγει σε άλλες χώρες της Ευρωγερμανικής Ένωσης.

Τότε χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η θείτσα η Βερολινάτσα. Του ανακοίνωσε ότι διέταξε τη μεταφορά στη Φραγκφούρτη όλων των ελβετικών καταθέσεων Ελλήνων, ακόμα και καταθέσεων σε εισαγγελείς.


❒  Ο Κούλης έκανε τη ΝΔ Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Θα την μετονομάσει σε “Γερμανέα Δημοκρατία”. Αρκτικόλεξο ΓουΔου. (Όχι “Γαμεί και Δέρνει”)

«Μέχρι πότε θα κάτσω στην αντιπολίτευση;» αναρωτιέται ο Κούλης. «Μέχρι να μάθεις έστω  αυτό», απαντά μια φωνή μέσα του.

❒  Τι βοήθεια ελπίζει να πάρει από τη Γερμανία ο Κούλης ως πρωθυπουργός; Το τείχος του Βερολίνου σε μπάζα;

Ο Κούλης σαφής: «Ο Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα στην ολική καταστροφή της Γερμανίας».

❒  Ο μη συστημικός και μη γερμανόφιλος Κούλης απλώς θ' άλλαζε ονόματα δρόμων της Αθήνας. Την οδό Γερανίου θα την έκανε Γερμανίου. Τα Γεράνεια όρη θα γίνονταν Γερμάνια. Θα μας υποχρέωναν να βγάλουμε όλα τα άλλα λουλούδια και να έχουμε στις γλάστρες και τις ζαρτιέρες των αθηναϊκών μας μπαλκονιών μόνο γεράνια που θα έπρεπε να τα λέμε γερμάνια. Στο εθνικό θέατρο θα ανέβαινε η Γέρμαν του Λόρκα.

❒  Αλλαγές και στις εθνικές μας επετείους: 25η Μαρτίου σηκώνουμε το λάβαρο Παλαιών Χρεών Γερμανών. Δεν ξεχνώ ότι 28η Οκτωβρίου 1940 ο Μουσολίνι είχε ζητήσει από τον Μεταξά πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Κούλης: «Ζητάμε από την ιστορία να συνεχιστεί η γερμανική κατοχή και το 1945 για να μην πάνε χαμένες οι μέχρι το '44 θυσίες του ελληνικού λαού».

❒  Από το ημερολόγιο του Κούλη
Το πρωί διάβασα στην αγαπημένη μου γερμανική εφημερίδα τη Βιλδ: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός (Τσίπρας)…»  Αμέσως τους έστειλα e-mail  διαμαρτυρίας να διορθώσουν το λάθος τους. «Ο Τσίπρας δεν είναι σε παρένθεση, είναι παρένθεση”.

Ο Κούλης ξύπνησε στην άγρια νύχτα και φώναξε: «Προς Κίνα τις παντούφλες του Αγίου Σόιμπλε.» Μελετηταί του εξηγούν τη φράση ως προμήνυμα οικονομικής ανάπτυξης με εξαγωγές στην Κίνα, μετά από εντολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

❒  Ο Κούλης καταγγέλλει που στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουμε πάρε-δώσε. Νοστάλγησε που παλιότερα μας είχανε στο Νδώσε-ΝΔώσε.

Κούλη, θυμήσου, πλύνε το βρακί σου. Όταν η οικονομία της Γερμανίας πηγαίνει καλά εμείς πηγαίνουμε σκατά. Όταν η οικονομία της Γερμανίας δεν πηγαίνει καλά τότε εμείς πηγαίνουμε απόσκατα.


❒  Σύνθημα ημέρας: “Ο Μητσοτάκης ζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: