14/11/16

Τράμπακ Ομπάμα

Μας μπήκε εβδομάδα με Ομπάμα και Πολυτεχνείο. Η Λεπέν ακόμα δεν βγήκε πρόεδρος της Γαλλίας. Καλή βδομάδα λοιπόν.

❒  Κάθε Δευτέρα η απορία μας παραμένει: γιατί να έχουμε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα; Τελευταία μάλιστα ούτε οι επαγγελματίες οπαδοί κερδίζουν κάτι.

Διακοπή έχουμε μόνο για τα μικρά πρωταθλήματα. Οι μεγάλες ομάδες της ΥπερΛίγδας έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιζαν τη βδομάδα που πέρασε, αφού είχαμε παιχνίδι της εθνικής με τη Βοσνία.

❒  Η πλάκα είναι ότι διακόπτεται το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο όταν παίζει η εθνική Ελλάδος, λες και στις μεγάλες ομάδες παίζεις κανείς Έλληνας παίκτης.

Με το ποδόσφαιρο θ' ασχοληθούμε όταν με το καλό εφαρμοστεί και στις ΠΑΕ αυτό που τυπικά ισχύει στις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρείες: αν μπαίνεις τρία συνεχόμενα χρόνια μέσα, κλείνεις.


❒  Ως γνωστόν στην Ελλάδα οι βαθμοί στα πρωταθλήματα είναι εμπόρευμα. Πρώτη τα αγοράζει η μεγάλη ομάδα πληρώνοντας; ή την αντίπαλη να χάσει ή τον διαιτητή να τη χάσει.

Κάποιες φορές η αντίπαλος ομάδα παίρνει και χρήματα για να χάσει, αλλά και βαθμούς για να σωθεί. Το δεύτερο γίνεται σε επόμενη αγωνιστική όταν οι αντίπαλη ομάδα της πληρωμένης που έχασε πουλιέται ή είναι δορυφόρος που κι αυτή θα κερδίσει αργότερα βαθμούς αρκεί τώρα να χάσει ή καθαρίζει η διαιτησία.


❒  Σε τέτοιους αγώνες η μεγάλη ομάδα που αγοράζει βαθμούς πρέπει να στέλνει και οπαδούς της να υποστηρίζουν τα σφυρίγματα του διαιτητή.

Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ και οι φόλοουερς που διαθέτει δηλώνουν ότι δεν θέλουν ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Πάνε λοιπόν για αυτοδυναμία με μονοψήφια νούμερα.

❒  Και οι πρόεδρος Ομπάμα φρόντισε πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας εκφράσει το σεβασμό του για την αυταπάρνηση του ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση. Κάποτε επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό. Δεν πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός, μάλιστα κάποιοι όχι μόνο δεν πλήρωσαν την κρίση, αλλά μέχρι στιγμής βγάζουν περισσότερα κέρδη και συνεχίζουν.

Σε μια συμφωνία δανεισμού υπάρχουν δύο μέρη: αυτοί που την επιβάλουν και τα κορόιδα που την τηρούν.


Δεν ξεχνώ. Ο Τόμσεν ζήτησε τηλεφωνικά απειλή οικονομικής ασφυξίας για να υπογράψουν οι Έλληνες το τρίτο μνημόνιο και τον έπιασε βήχας.

❒  Θυμίζουμε ο Κούλης χαρακτήρισε στημένη τη διαπραγμάτευση Τσίπρα -δανειστών τον προπερασμένο Ιούλιο, μια μέρα την αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας Τόμσεν-Δρακουλέσκου ότι η συμφωνία του Ιουλίου δεν συνέφερε το ΔΝΤ. Ούτε στα αθλητικά τα πηγαίνει καλά.

Ο Κούλης καταγγέλλει τη CIA που, όπως ισχυρίζεται, είναι ο υποκλοπέας της τηλεφωνικής συνδιάλεξης Τόμσεν-Δρακουλέσκου που εκθέτει το ΔΝΤ. Ο Κούλης κατέκρινε και την απροσεξία Τόμσεν που υπεκλάπη διέρρευσε τηλεφωνική του συνομιλία με την Δρακουλέσκου, ζήτησε άμεση απόλυσή του από το ΔΝΤ και πρόβαλε τον εαυτό του ως καλύτερο διάδοχό του.

❒  Η Φώφη ακόμα και την αποκάλυψη του εκβιασμού Τόμσεν θεώρησε αιτία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής “συνεννόησης”. Ας καταφέρει να συνεννοηθεί αυτή πρώτα με τον Μπένι της που μας φέσωσε με τους οφ-σορ στοιχηματζήδες.

Νέα τρομακτική συνομιλία Τόμσεν-Δρακουλέσκου σχετική με απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας για να εκβιαστεί η Μέρκελ με τον επακόλουθο επηρεασμό Βρετανών ψηφοφόρων για το δημοψήφισμα μέσα-έξω από Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως θα παρατηρήσετε σχετικά εύκολα, οι δύο υπάλληλοι του ΔΝΤ καμένοι από τις υποκλοπές που τους έκανε ο WikiΛύκος, χρησιμοποιούν κωδικούς. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας θ' αποκωδικοποιηθεί και θ' αποσταλεί στον Κούλη για να ζητήσει πάλι εκλογές, κοντά στο απόγευμα, πριν το τσάι.


❒  Το ΔΝΤ απειλεί τη Μέρκελ ότι αν δεν μειωθεί το χρέος της Ελλάδας με εξοντωτικά μέτρα στο κεφάλι των κατοίκων της χώρας αν δηλαδή δεν πληρώσουμε εμείς τη μείωση του χρέους που μας φόρτωσαν χωρίς ιδιαίτερο λόγο αυτοί, τότε το ΔΝΤ θα φύγει από την Τρόικα και θα πάρει μαζί του και τον ΓΑΠ που το προ(σ)κάλεσε το 2010. Αυτές ήταν οι επικοινωνιακές συμφωνίες.

Η Ελλάδα μετά το GrExit στο τρέξ' it. (Να μαθαίνει) Ο μαραθώνιός μας ακόμα δεν τελείωσε. 


❒  Θα πάθει το έμφραγμα κάποτε. Χθες μεσημέρι ο ΤΡΑΜΠούκος της γειτονιάς νευρίασε πάλι. Τον άκουσα να φωνάζει στην τηλεόρασή του: "Ο πρώτος που τερμάτισε στον μαραθώνιο είναι μαύρος. Αλλά και ο δεύτερος μαύρος. και ο τρίτος και ο τέταρτος και πόσοι ακόμα που βλέπω να τερματίζουν, μαύροι είναι. Αυτό δεν είναι μαραθώνιος είναι μαυραθώνιος". (Μπου-χα-χα-χα, α στο καλό, γελάσαμε και σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: