24/10/16

Πρωτογαμές πλεόχασμα

Δεν ψάξαμε για λίγο πιο ήπιο τίτλο, το αποφύγαμε, γιατί βρώμαγε η δουλειά, αφού η υπόθεση ήταν πρωκτογενές πλέον άσμα, τουτέστιν, κλανιά.   

❒  Μετά από διευκρίνιση που μας έστειλαν οι θεσμοί λύθηκε το νοηματικό πρόβλημα με τον υποκατώτατο μισθό που νομίζαμε ότι πρότειναν. Πράγματι, κατώτατος είναι υπερθετικού βαθμού και δεν υπάρχει κάτι κάτω από αυτόν. Δεν είπαν υποκατώτατο μισθό, αλλά υποσκατότατο, είναι υπεραρνητικού βαθμού και σημαίνει μισθό κάτω και από τον σκατά μισθό. Σε λίγο θα προταθεί και ο υποαρχιδότατος μισθός.

Οι θεσμοί έστειλαν πίσω στην κυβέρνηση τον προϋπολογισμό ως μη επαληθεύσιμο και παρακαλούν να ανασυνταχθεί συλλογικά, δηλαδή από τον ΣΕΒ και τη ΝΔ.


❒  Νέο σουξέ του ΛεΠά: “Παράνυφος κι αν είναι ο θεσμός μας / εμείς τον δέσαμε με κόμπους και με σύρματα / κι αν μας διχάσει η κοινωνία στα εντός μας / θα τους φωνάξω από καρδιάς: είμαστε βλήματα”.

Από ΝΔ μεριά δεν βλέπουν τίποτα καλό στη χώρα. Όταν συναντιούνται με πιθανούς ψηφοφόρους τους απαγορεύεται να λένε τις λέξεις και εκφράσεις όπως: “καλημέρα”, “καλησπέρα”, “Καληνύχτα”, “καλώς ορίσατε”, “καλό δρόμο”, “Καλό κατευόδιο”, “καλά κρασιά”, “καλαμάρι”, “καλαπόδι”, “καλάμι” κ.λπ.

❒  Σύμφωνα με φιρμάνι από τη μεγάλη πύλη του Μοσχάτου αν κάποιο στέλεχος της ΝΔ ξεχαστεί και πει μπροστά σε κόσμο μια από απαγορευμένη λέξη ή έκφραση, πχ “καλημέρα”, τότε τα άλλα (πανταχού) παρόντα στελέχη οφείλουν να τον επαναφέρουν στην (δημόσια) τάξη αμέσως με δυνατή φράση όπως: “Πού την είδες;”

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε από τη μεγάλη πύλη του Μοσχάτου, από το ρετιρέ, πρέπει τα στελέχη της ΝΔ να είναι ετοιμόλογα. Αν για παράδειγμα κάποιος ισχυριστεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει ανάπτυξη και ανακούφιση των φτωχών στρωμάτων, το κοντινότερό του στέλεχος της ΝΔ πρέπει ν' απαντήσει σε χρόνο ντε-τέ: “Άντε και γαμήσου, ρε μαλάκα!...” (Τουτέστιν, έΝΔεια επιχειρημάτων)

❒  Αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχουμε μια σύντομη δεξιά παρένθεση, γιατί τον Κούλη θα τον ρίξει ο Σαμαράς, από συνήθεια, ένεκα του "Μητσοτάκης". Όχι ότι γουστάρει το “Μπακογιάννης”.


Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ την οδηγεί στα ΜΕΓΚΑτα του κόσμου της. ΣΚΑΪ γάϊδαρο. ΑΝΤ1 μάθουν την πολιτική ΑΛΦΑβήτα με την ανάπτυξη STARχίδια τους.

❒  Στο Άγιον Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης” διάβασα σε ένα πρωτοσέλιδο μανταλάκι και για μια στιγμή χάρηκα. Μετά πρόσεξα ότι την ίδια μέρα θα επιστρέψει.

Ο Κούλης κρατάει τη ΝΔ στο ύψος της. Με κάποιον άλλον πρόεδρο η ΝΔ ίσως καταντούσε κυβερνητικό κόμμα.

❒  Η ΝΔ δεν θέλει να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να μπορούν να την προβάλλουν οι καναλάρχες κάργα και να λένε ό,τι τους κατέβει στα δελτία τους, χωρίς να κινδυνεύουν με πρόστιμα. 

-Μπαμπά, με είχες ρωτήσεις πρόπερσι, θα σου απαντήσω τώρα. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Βαλόνος.
-Σκάσε.


❒  Τι παράγει αυτή η Βαλονία; Βαλόνια; (Χα-χα-χα, ρε, πώς τα λέω!...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: