1/10/16

Λωζάνια Μπολονιέζε


Γιατί επιμένει ν' ασχολείται με την πολιτική ο Σαμαράς; Θέλει να δει πάλι Μητσοτάκη πρωθυπουργό και να τον ρίξει κι αυτόν; Να ξαναζήσει το βρώμικο '93; Κι εμείς, κι εμείς!..

❒  Ο Κούλης μετάνοιωσε για την τελευταία πορεία του. Θέλει να γυρίσει τον χρόνο μπροστά, στο 2020, τότε που ήταν πρωθυπουργός.

Μου έχουν λείψει το Πρετεντέρι, το Τρέμει, το Καψί και ψύχραιμος και το Σαράφογλου-γλου-γλου, γιατρέ μου.

❒  Είναι τρελοί αυτοί οι Κνίτες στην κυβέρνηση. Συλλαμβάνουν ακόμα κι εφοπλιστές που τιμούν τη χώρα μας με τα πλοία τους που έχουν ξένη σημαία.

Και όλα αυτά επειδή ο άνθρωπος, Γιάννης Καραγιώργης λέγεται, είναι επαρχιακός (μικρο)καναλάρχης σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος με ομπρέλα που έχει το ελληνικότατο όνομα HellasNet. Γιατί όμως τον συλήψανε;

❒  Εντάξει, εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα, εξαιτίας μιας δικαστικής απόφασης από την Ολλανδία για απιστία, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Δεν κατηγορείται όμως για συνεργασία με την κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό ελαφρύνει πολύ τη θέση  του, είναι και εφοπλιστής, δεν έπρεπε να τον ενοχλήσουν.

Και αυτός ο και λεβέντης φυσικά κατά τη σύλληψή του θυμήθηκε και δήλωσε πως αισθάνθηκε αδιαθεσία. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο της Βούλας κοντά στο σπίτι του. Ο εφοπλιστής δίνει μάχη να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στην Ολλανδία, πριν προλάβει ν' αναλάβει παραστάτης του ο Κούγιας και τον στείλει ισόβια.

❒  Με αφορμή τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου που αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο ο Κουμουτσάκος βρήκε ευκαιρία να θεωρήσει απαραίτητη την ανα-ενημέρωσή μας ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέρρευσε γι' άλλη μια φορά και ζήτησε ξανά την κατάργηση του νόμου Παππά και νέο διαγωνισμό που θα γίνει, είπε, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο όμως δεν υπάρχει γιατί η ΝΔ άλλαξε θέση μόλις βγήκε ο Κούλης πρόεδρος και αρνήθηκε τον ορισμό μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Αν κατάλαβα καλά η ΝΔ θέλει το ΕΣΡ μόνο αν καταργηθεί ο νόμος Παππά. Δηλαδή δεν το θέλει για τον θεσμικό ρόλο του, αλλά για μικροκομματικό παιχνίδι. Αν αυτό είναι εποικοδομητική αντιπολίτευση τότε τη λένε “Σήκω εσύ να κάτσω εγώ”. 

Πληρώσαμε και τον Κήρυκα Χανίων που χρώσταγε δάνειο 300 χιλιάδων στην Τράπεζα Πειραιώς, πληρώσαμε και τον Θεοδωράκη Χανίων για να κάνει τον αρχηγό κόμματος, θα τον πληρώνουμε σε λίγο για να κάνει και εκπομπές σε δανεισμένο κανάλι, αλλά εγώ το Μητσοτακέικο φοβάμαι. Κάτι μου λέει ότι θα ζητήσουν να τους πληρώνουμε και το φαγητό σε κρατικό εστιατόριο. Είναι ικανοί να το κάνουν κι απέδειξαν πως άπαξ και το ζήτησαν το πέτυχαν.

Μετακομίζουν ξανά τα χιλιοδανεισμένα και χιλιοειπωμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα νέα τους (κοινά;) γραφεία όπου θα στεγάζονται θα βρίσκονται στις νεοϊδρυθείσες “Οικονομικές Φυλακές Κρεμμυδαρούς”.

Για να γίνουν ανασκαφές στην Ελλάδα και να βρεθούν αρχαίοι τάφοι πρέπει χρόνια πριν να έχει χαθεί εκεί παιδάκι από τη Βρετανία και να το έχουν βάλει στοίχημα οι αρχές της χώρας του να βρουν τι έγινε. Δε μπορούμε να βρούμε αρχαία μόνοι μας; 

❒  Αν συνεχίσουν να ψάχνουν για τον μικρό Μπεν, υπάρχει κίνδυνος να βρουν (ξανά) και τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρίσκεται Ιράν ή Αφγανιστάν. Ίσως τότε όμως να βάλουν εκπρόσωπο τύπου του τάφου εκεί στην ξενιτιά την Παναγιωταρέα και ησυχάσουμε για λίγο κι εμείς.

-Μπαμπά, θα βάλουνε μνημόνιο και στη Ντόιτσε Μπανκ;
-Σκάσε.

❒  Δεν κινδυνεύει καμία Ντόιτσε Μπανκ από τους Αμερικάνους. Απλώς της επέβαλαν να πληρώσει αμύθητο πρόστιμο για τοξικά ομόλογα που πούλησε και αυτή η επιβολή έριξε τη μετοχή της.Πολύ απλά θα έχουμε ένα συμβιβασμό και σύντομα, γιατί ο Ομπάμα κάνει ταμείο, σχολάει και αναλαμβάνει άλλος σερβιτόρος. Συμβαίνει και στις καφετέριες και στα εστιατόρια.

Το μόνο νησί που συζητάμε να δίνουμε δωμάτιο για να κάνει πού και πού διακοπές ο Ερντογάν, δεν είναι ούτε το Γαϊδουρονήσι, ούτε το Αγαθονήσι, είναι το Καρπενήσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: