19/9/16

Περουκακό ρεπορτάζ

Όσοι φορούν χωρίς λόγο περούκα στη Νέα Υόρκη θεωρούνται πια εκτελεστές αυτοκτονίας. “Τη μπερούκα μη ζωστείς, πιο καλά βάλε ποστίς”.

Τα σκάνδαλα ονοματίζονται διεθνώς “gate”, (πύλη) όχι μόνο από το σκάνδαλο “Watergate” (όνομα ξενοδοχείου) που έριξε τον Νίξον από την προεδρία των ΗΠΑ. Λέγονται έτσι γιατί μόλις ξεσπάσουν ανοίξουν οι πύλες του παραδείσου ή της κολάσεως για την ενημέρωση. Πού να φανταζόμαστε ότι θα φτάναμε στο Περούκα_gate!... Πιο σωστά “Περούκα_μπούκα", αφού το gate άνοιξε διάπλατα.

Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι αν δεν μπορείς να σταθείς πίσω από την κάμερα στάσου πίσω από τη μπερούκα.

Εντάξει, είναι ανεπίτρεπτο το στημένο ρεπορτάζ, η προκαθορισμένη αναφορά, αλλά απορούμε: πόσο μαλάκας, πόσο αμερικανάκι πρέπει να είσαι για να σκεφτείς να κάτσεις με περούκα καπέλο και μαύρα γυαλιά σε χώρο ξενοδοχείου και απέναντι από αυτό όταν εκεί διαμένει υπουργός άλλης χώρας, μάλιστα των ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη, φυλάσσεται λοιπόν πολύ στενά ο χώρος, άσε που μέρες πριν είχαν καταγραφεί βομβιστικές ενέργειες, άρα ο τόπος μύριζε μπαρούτι. Άπαξ κι έβαλες περούκα έριξες τη στρακαστρούκα. 

Ναι, γνωρίζοντας όλα αυτά είσαι σίγουρος ότι βλέποντας τύπο με περούκα μαύρο γυαλί και τζόκεϊ να τριγυρνά επίμονα εκεί γύρω μαζί με άλλον ένα και να επιθεωρούν χώρους δεν θα κινήσει καμία απολύτως υποψία. Θα πρέπει ο Έλληνας υπουργός να ειδοποιήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να παρέμβουν. Τόσο χάλια είναι οι ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα. Όμως άλλο μπούρκα, άλλο μπούκα, (
gate) τι να κρύψει μια περούκα; 

Δεν αναρωτιόμαστε πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι για να θες να χρεώσεις πρωινό σου σε συνεργάτη του υπουργού, ώστε μετά να κατηγορήσεις τον πολιτικό προϊστάμενό του για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Δεν έχει σημασία πόσο μαλάκικο θεωρείς το κοινό σου που θα χάψει και θ' απορήσει τι δουλειά έχει πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού να πηγαίνει εκεί ο εξ απορρήτων υπουργός του και πρώην διευθυντής του γραφείου του.

Εντάξει, όλοι οι Έλληνες θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός μας πηγαίνει   σε μια ξένη χώρα χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανέναν, θα πήγαινε δηλαδή στον Λευκό Οίκο και θα έκανε στον Ομπάμα “τσα”.

Ναι, όλοι μας θεωρούμε ότι το να παρευρεθεί πρωθυπουργός μας σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ είναι κάτι απλό που δεν χρειάζεται καμία απολύτως προετοιμασία, πώς λέμε, “Ελάτε, χτυπήστε κουδούνι, μέσα θα είμαστε και θα σας ανοίξουμε. Φέρτε και κάνα κρασάκι.”

Δεν με πειράζει που ο STARχίδια μου υπερασπίζεται το λαγωνικό του. Αυτά έχει, αυτά του αξίζουν. Δε με νοιάζει αν το κάνει αυτό και ο ΑΛΦΑ.

Ούτε ανησυχώ που δεν θα παραξενευτώ καθόλου αν αύριο μάθω ότι η αγωνιστική ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που παρεμποδίζει κάποιους Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφους να τελέσουν το έργο τους και απαγορεύουν την ελεύθερη, συνεχή ενημέρωση των Ελλήνων, των Ελληνίδων και των ηλιθίων. 

Τελικό συμπέρασμα: Απ' τη γκάμπριο Λαμποργκίνι μου 'φυγε το περουκίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: