31/5/16

Άνω Δόση-Κάτω Δόση-Πέρα Δόση-Υποδόση

Μόνο με δραχμή θα ξαναγίνω εκατομμυριούχος
Η αναμέτρησή μας με τους δανειστές οδηγείται στα πείναλτι. Ο μόνος που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στην ελληνική κυβέρνηση είναι ο Σόιμπλε.

-Εντάξει φάγαμε το βόδι, στην ουρά θα ζοριστούμε;
-Μα, η ουρά είναι μεγαλύτερη από το βόδι.


Πόσο πατριώτης αισθάνεσαι Κούλη, όταν λες ότι πας Λουξεμβούργο για να πείσεις ηγέτη άλλης χώρας και μάλιστα της Γερμανίας πως είσαι ικανός να κυβερνήσεις τη χώρα σου; Νομίζουμε γι αυτό αποφασίζει ο ελληνικός λαός.

❒  Όλο το παιχνίδι είναι οι εκλογές στην Ισπανία. Το δημοψήφισμα για (μη) BrExit και οι εκλογές στη Γερμανία είναι για να 'χουμε να λέμε.

Σόιμπλε: "Οικονομική ανοησία" η αύξηση του ΦΠΑ αλλά αναγκαίο κακό...  Είναι αναγκασμένος να βάζει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ανοησίες, αλλιώς πώς θα πέσει;

❒  “Η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί”, δήλωσε -περίλυπος;- ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζοντας -με πόνο;- την αισιοδοξία του για την προοπτική της χώρας.

Δυο ακόμα τέτοια “καλά” λόγια να πει ο Σόιμπλε, αυτός ο αλεπούς (η αρσενική αλεπού για τη Μενεγάκη)  και ο Τσίπρας έπεσε. Ν' ακούς, Κούλη τον δάσκαλο που είναι και προϊστάμενός σου. Έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις, όχι βρίζοντάς τις.

❒  Βέβαια, τα παραπάνω δεν τα λέει ακριβώς σ' εμάς ο Σόιμπλε, ο υπηρέτης των κεφαλαιοκρατών που ωφελούνται από τον νεοφιλελευθερισμό. Τα λέει στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Αν δεν είχε εκλογές θα έλεγε ότι πάμε κατά διαόλου για να μας φορτώσει κι άλλα. Είναι βλέπεις ζωντανή η Δημοκρατία, αυτό το πρόβλημα εφαρμογής της διεθνούς γραμμής.

Ο Κούλης τα δικά του, παίζει καταστροφικό παιχνίδι στις λεπτομέρειες: “Ανέθεσαν τη δημόσια τάξη σ' έναν παίκτη της ΑΕΚ, τον Τόσκα και φτάσαμε στο σημείο να γίνεται απαγωγή παίκτη του Ολυμπιακού ακόμα και στο Μεξικό. Να παραιτηθεί και ο Σκευοφύλακας.”


❒  (Εγ)κλιματική αλλαγή στο χρήμα.

Η αλήθεια είναι ότι για την καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν την εμπειρική γνώση που θα τους επιτρέψει να καταθέσουν σοβαρή πρόταση νόμου.

❒  Η πλάκα είναι πως με “προϊστάμενο” το Συμβούλιο της Ευρώπης η Ομάδα Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει αρκτικόλεξο GRECO.

Τίτλος που δε μας έπεισε: “Υπουργόφ-σορ”.

❒  Ο Τσίπρας ζητά παραίτηση Κούλη και πρόωρες εκλογές ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ. Ο και Λεβέντης και Βασίλης ζητά οικουμενική προεδρία στη ΝΔ. Διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν θα ζητήσει  ούτε κλητήρα.

Η αντιπολίτευση με μια φωνή: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του MEGA”. Συμφωνεί και η ιδιοκτησία του καναλιού.

❒  Σύντροφε Κατρούγκαλε, σύνελθε. Δεν πρέπει να ζητάς να καπνίζουμε λιγότερο και να πίνουμε λιγότερους καφέδες λόγω αύξησης 1% ΦΠΑ, γιατί έτσι θα πάει τσάμπα αυτή η αλλαγή και δεν θ' αποφέρει έσοδα. Πιο πολλά τσιγάρα τη μέρα και δέκα καφέδες το λιγότερο πρέπει να λες μπας και ξαναμπεί η χώρα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Με τσιγάρα με ποτά και με ξενύχτια ο ενάρετος δρόμος της οικονομίας μας. Όχι όμως όταν ξενυχτάμε χωρίς να πίνουμε και να καπνίζουμε. Πού αλλού θα βρει έσοδα το κράτος; και δεν πίνουμε Έτσι ήμασταν την εποχή που ανθούσε η αγορά. Και δεν ήμαστε έτσι επειδή ανθούσε, αλλά ανθούσε επειδή ήμαστε έτσι.

❒  Εμπρός για τον ενάρετο δρόμο της δεκαετίας του '80. Σίβας Ρίγκαλ με κόκα-κόλα.

Λευτεριά στα νέα
  •     Έβγαλε και οικονομικό φύλλο ο Μαυρίκος. Πρώτο θέμα του πώς να βγάλετε χρήμα από το δημόσιο
  •     Αν η χριστιανική μας πίστη είναι ισχυρή επειδή τα θρησκευτικά κατέχουν πολλές διδακτικές ώρες άσ' τα να πάνε στο διάολο.
  •     Είμαστε μοναδική χώρα σε όλα. Αντί να μοιραστούν δίκαια οι πρόσφυγες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μοιράζονται σε όλους  τους νομούς της Ελλάδας. Όχι ότι παραπονιούνται οι ευρωπαϊκές χώρες που μένουν χωρίς πρόσφυγες.
  •     Σε διεθνή κλίμακα ο ανταγωνισμός μεταξύ των εμπόρων-παραγωγών αναψυκτικών επικεντρώνεται στην ποιότητα του νερού που έχουν ως βάση και σχεδόν καθόλου στη συνταγή γεύσης. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ τι νερό πίνετε με την κόκα κόλα της 3Ε που παρασκευάζεται κάπου στη Βουλγαρία;
  •     Λουκέτο στο ξενοδοχείο Athen's Ledra της Συγγρού, επειδή η ιδιοκτησία δεν κατάφερε να της χαριστούν τα χρέη. Ήταν σε πληρότητα 89% και οι πελάτες ειδοποιήθηκαν να φύγουν. Έξω από το ξενοδοχείο περιμένουν άστεγοι πολιτικά καραμανλικοί πρόσφυγες της κοντινής ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: