18/7/15

Δεν ψωνίζω ούτε τις Κυριακές

Κόσμος που καταλαβαίνει ότι τον αλλάζεις αντιδρά. Αν καταλαβαίνεις εσύ κάποια αλλαγή, μάλλον αντιδράς στην αλλαγή του δικού σου κόσμου.

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες κι αυτό δεν είναι τίποτα.  Δέχονται να κάνουμε απεριόριστες καταθέσεις. Βαρούν κανόνια στον Λυκαβηττό και στην αγορά.

Ο Στρος Καν δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα: «Ποιος τη γαμεί αυτή τη συμφωνία;»

Η Μέρκελ δεν αισθάνεται καθόλου καλά. Ό,τι και να κάνει ο Τσίπρας επιβιώνει. Με μισό το κόμμα του και επαίσχυντη συμφωνία μπροστά του, έχει διπλάσιο ποσοστό από τη ΝΔ κι ένα 70% «Καλά έκανε».

Όχι και πάλι όχι. Δεν θέλουμε μνημόνια και το βροντοφωνάζουμε: «ΟΧΙ και πάλι ΝΑΙ».

Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες. Στο δημοψήφισμα 61,3% λένε ΟΧΙ στην πρόταση συμφωνία Γιούνκερ και αμέσως μετά λένε 70% δημοσκοπικό ΝΑΙ σε μια πιο σκληρή που σάχνεται.

Ο Σόιμπλε αποδεικνύεται άχρηστος. Δε φτάνει που έχωσε μέσα τη Γερμανία στην εξαγορά της πρώην Ανατολικής. Εξουδετέρωσε τον πανεύκολο στόχο ΓΑΠ, ξεφτίλισε τον χαζούλη Σαμαρά αφού πρώτα τον έκανε μνημονιακό και μετά γραφικό, έβγαλε άχρηστο το ΠΟΤΑ ΜΗ που δεν έδειχνε και πολύ χρήσιμο. Όταν ήρθε η ώρα για το δύσκολο, να βγάλει απ’ τη μέση τον Τσίπρα, έφαγε τα μούτρα του και τη μούρη της Μέρκελ, που από βασίλισσα της Ευρώπης έγινε στρίγγλα πεθερά. Να δούμε τι θα κάνει ο Σόιμπλε με τους Ποδέμος, που μάλλον σε λίγο θα κυβερνούν την Ισπανία, αν φυσικά προλάβει και μέχρι τότε δεν τον έχουν στείλει σπίτι του ή στο δικηγορικό του γραφείο. Γιατί οικονομολόγος δεν είναι και δεν πείθει ότι τα καταφέρνει. 

Θ’ αποδοθούν ευθύνες για τη συνεχή νομική και φυσική ΜΗ προστασία του Υμηττού.  Όπως θα έλεγε και ο Κωστής Παλαμάς: «Στ’ αποκαΐδια μας κι εμάς».

Δεν ξέρω ποιο είναι πιο σοβαρό: ο Χαϊκάλης υφυπουργός εργασίας και η χώρα δεν χρεοκοπεί επειδή ακριβαίνουν τα προφυλακτικά.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το εγώ (φταίω) γίνεται εμείς (φταίτε) και το εμείς (τα καταφέρατε) γίνεται εγώ (τα κατάφερα).

Παίζει και ο Κουτσούμπας σε κωμωδία: έξω η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με νόμισμα το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: