30/1/15

GrExit από τη λιτότητα

Θα κρατήσουν καιρό οι χοροί στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. Η Ελλάδα μπαίνει στον πανευρωπαϊκό  νόμο Κατσέλη.

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ: ΝΔ bye-by night

Σοβαροί εθνοφύλακες αποδείχτηκαν οι χρυσαβγάδες και ο Σαμαράς. Μόλις βγήκε ο ένας και είπαν οι άλλοι ότι ετοιμάζονται για την εξουσία βγάλανε τους κομμουνιστές στην κυβέρνηση. Χειρότερός τους ο Καρατζαφέρης που εξαφανίστηκε κιόλας.

Κλείναν νοσοκομεία, απολύονταν γιατροί, νοσηλευτές, έμεναν μονάδες εντατικής θεραπείας κλειστές εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, άχρηστοι μαγνητικοί τομογράφοι και εργαστήρια ολόκληρα και ο ΜΕΓΚΑς δημοσιοκράτος  Στ. Θεοδωράκης δεν το πήρε είδηση. Για την υγεία ψυλλιάστηκε ένα μόνο και καταγγέλλει την κατάργηση του ανόητου εισιτήριου 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει όσους τον ψήφισαν ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν. Θα παλέψει να γίνει Ζίγδης, να γίνει Κουβέλης από άποψη ποσοστών, να γίνει κι αυτός ΠΟΛΑΝ, αλλά πάνω απ’ όλα λόγω επαγγελματικής συνάφειας θα καταφέρει να γίνει Καρατζαφέρης.

Μια κρατική αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW, τη λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε», αξίας 750.000 ευρώ, έως σήμερα την κυκλοφορούσε αρχηγός κόμματος. Ποιος; Ο Βενιζέλος, ο πρόεδρος του έβδομου κόμματος στη Βουλή, επειδή τον Ιούνιο κατάφερε και πήρε 12%. Θυμίζουμε ήταν του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών, ο Μπένι όμως την κυκλοφορούσε και πριν γίνει υπουργός. Ο Κατρούγκαλος τη βγάζει κι αυτή στο σφυρί.

«Δεν πήγα στο Μαξίμου να παραδώσω», είπε ο Σαμαράς, «γιατί δε μου είπαν ότι θα πήγαινε εκεί ο Τσίπρας». Και πού ήθελες, άθρωπέ μου, να πάει ο Τσίπρας μόλις εκλέχτηκε πρωθυπουργός; Στο Μουσείο Γουλανδρή; Σε πείραξε που πετάχτηκε ενδιαμέσως στην Καισαριανή και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων κομμουνιστών; Ξύδι.

Συγγρού: «Ο Αντώνης είναι αιδώς, ενωμένος δυνατός».

Σε αντίθεση με όσα λένε οι εχθροί του, το πολιτικό μέλλον του Αντώνη είναι ανοικτό. Περιμένει ανασχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης μπας και τον βάλει η Μέρκελ γενικό γραμματέα στο υπουργείο Βαλκανίων. Σημαντική θέση.

Πάντως ο Αντώνης έχει και άλλη θέση να πάρει από τον Μητσοτάκη. Εκτός από του προέδρου της ΝΔ και του πρωθυπουργού, σύντομα θα του πάρει και τη θέση του επίτιμου.

Από το χώρο της Δεξιάς μόνο ο Σαμαράς δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών. Γεωργιάδης, Σοφία Τούβλεψη, Βορίδης και άλλοι τέτοιοι το έλαβαν το μήνυμα αλλά ακόμα δεν τους το είπε κανείς.

Ο Ντινόπουλος τι έλαβε; Και πού θα δουλέψει να τον δούμε να τον χαρούμε;

Μέρκελ: «Μαλάκες, προσέξτε, μη νευριάσετε τον Τσίπρα, γιατί δήλωσε ο Πούτιν ότι θα του δώσει και οικονομική βοήθεια. Ήδη η Ρωσία δέχεται ξανά τα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας».

Τα πλακίδια του ντόμινο ξεκίνησαν να πέφτουν. Θα οργώσουν πρώτα τη νότια Ευρώπη.  Ραντεβού τον Νοέμβριο στην Ισπανία.

Ο ΓΑΠ ρωτά πού θα στέκεται στην ορκωμοσία των βουλευτών.

Από δω και πέρα θ’ ασχολούμαστε με τις δημοσκοπήσεις στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία και βάλε. Οι τοπικές μας μετρήσεις από δω και πέρα θα δείχνουν τα ποσοστά που συγκεντρώνουν το ευρώ, η δραχμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η συνεργασία με Ρωσία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Βραζιλία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: