14/11/14

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ

Από 31/5/2007
ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ;
Ναι, γιατί από πλουσιόπαιδα έχουν καλύτερη διατροφή και ζουν σε πιο υγιεινό περιβάλλον. Οι πλούσιοι, ως γνωστόν, έχουν καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμα και κάτω από συνθήκες τέλειας δημόσιας υγείας.
Ποιος δεν προτιμά το «Κάλλιο πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος»; Οι πλούσιοι το εφαρμόζουν κι όλας. Οι φτωχοί επιλέγουν έναν πάμπλουτο που αρρώστησε για να πειστούν ότι σωστά προτιμούν τη μιζέρια τους και να περηφανεύονται γι’ αυτήν, λες και τη ζηλεύει ο διπλανός τους. Πάντως, αν είναι να τύχει σε μένα κάτι κακό με την υγεία μου, θα προτιμούσα να έχω πολλά λεφτά κι ας μη την γλιτώσω τελικά.

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ;
Ακόμα και η ψυχική υγεία των πλουσίων είναι σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη των φτωχών. Οι πλούσιοι μπορούν να ζουν άνετα και να πληρώνουν ανθρώπους να λύνουν τα προβλήματά τους. Αναρωτήθηκα πολλές φορές στη ζωή μου γιατί κουβέντες όπως «Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία» ή «Τα πλούτη σε κάνουν δυστυχισμένο» δεν λέγονται από πλούσιους, που το κάτω-κάτω κάτι ξέρουν επ’ αυτού, αλλά λέγονται μόνο από φτωχούς, που δεν έχουν ιδέα πώς περνάει κάποιος με πολλά λεφτά. Δε μπορώ να διανοηθώ κάποιον πάμφτωχο που λέει τα παραπάνω να κερδίσει εκατομμύρια και να μην τα πάρει για να μη δυστυχήσει. Κάτι μου λέει ότι οι πλούσιοι έχουν την πολυτέλεια να είναι και πιο ειλικρινείς από τους φτωχούς. Αναρωτήθηκα επίσης, για ποιο άραγε λόγο, οι σαπουνόπερες με τους δυστυχισμένους πλούσιους δεν απευθύνονται σε πλούσιους, αλλά σε φτωχούς. Αυτό συμβαίνει βεβαίως επειδή οι φτωχοί είναι περισσότεροι πελάτες, αλλά κι επειδή οι φτωχοί τα πιστεύουνε αυτά. Κάποιοι φτωχοί πιστεύουν ότι οι πλούσιοι δυστυχούν επειδή δεν έχουν φίλους, αλλά τρωκτικά γύρω τους. Λάθος. Ένας πλούσιος μπορεί κι αγοράζει καλούς φίλους. Ο φτωχός μόνο στις δωρεές βρίσκει. Εγώ θα προτιμούσα, σαφώς, οι φίλοι μου να ήταν πλούσιοι.

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ;
Να, για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς ακόμα. Το είδος των πλουσίων ομορφαίνει επειδή ο λεφτάς μπορεί και παντρεύεται (αγοράζει, νοικιάζει) την ομορφότερη γυναίκα. Τα πλουσιόπαιδα πάντα είχαν τις καλύτερες γκόμενες, δε μπα να ’τανε Κουασιμόδοι. Αν δεις μοντελάρα καλλονή να τα φτιάχνει με μεροκαματιάρη οικοδόμο, να περάσουνε δυο τρένα φαντάροι από πάνω μου.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ;
Διότι, αγαθούλη μου, ένας πάμφτωχος δεν έχει καμία όρεξη ν’ ασχοληθεί με την πολιτική. Ποιος κακομοίρης μπορεί να τραβάει χρόνια και χρονάκια πολιτικό κουπί στον ωκεανό της αφάνειας μέχρι να φτάσει στο Κοινοβούλιο; Είναι καταφανές ότι εκείνος που με το ζόρι θρέφει την οικογένειά του κι εξυπηρετεί τα χρέη του δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με ακριβά σπορ.

ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ;
Ακόμα και στην ιστορία της Αριστεράς, πλούσιους βρίσκεις. Το 1918 δημιουργήθηκε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας, μετέπειτα ΚΚΕ) από διάφορους σοσιαλιστικούς ομίλους που είχαν φτιάξει και συντηρούσαν εύποροι διανοητές. Τον Κομμουνισμό τον έφτιαξε ένας γιος Άγγλου βιομηχάνου, ο Έγκελς, που νοίκιασε και τάιζε ένα φιλόσοφο τον Μαρξ. Και ο Λένιν ήταν από πλούσια οικογένεια και η αυτοεξορία του ήταν κυρίως στην Ελβετία. Κανείς βιομηχανικός εργάτης δεν έγινε ποτέ γραμματέας του ΚΚΕ.

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
Φυσικά, γιατί αυτοί έχουν σχέσεις με Αρχιεπισκόπους και Πατριάρχες. Αυτοί έχουν το μέσον για να μπουν εκεί.
(Σχέσεις και εμπορικές και σχέσεις χορηγίας για εμπορικούς σκοπούς)

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
Δεν ξέρω, πάντως έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τους καλούς και και στην παρέα τους και στην κοινωνία με ευεργεσίες.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ;
Όχι. Κακό είναι να είσαι φτωχός.

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: Στη θέα ενός σκοτεινού αντικείμενου του πόθου φτωχοί και πλούσιοι λένε «ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ», που κι αυτά ανήκουν στους πλούσιους. Ποτέ δεν άκουσα φτωχό αρσενικό ή θηλυκό να επαινεί κάτι που γουστάρει (ακόμα και κατάσταση) κραυγάζοντας «ΟΛΗ Η ΦΤΩΧΕΙΑ!!!» (Η ταπεινή, η ευγενής, η ανθρώπινη, η τιμία....)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είμαι μονόπλευρος. Τα παραπάνω τα έγραψα από τη μεριά του φτωχού, γιατί οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα λόγο να με κάνουν παρέα, έτσι δεν τους γνωρίζω και δε μπορώ να μιλήσω εξ ονόματός τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: