26/3/14

ΝΔ ημέρας

Νέα Δημοκρατία
Σαξές Δημοκρατία
Νέα Ελλάδα
Σαξές Ελλάδα
Ελιά Δημοκρατία
ΠΑνελλήνια ΣΟσιαλιστική Δεξιά

Θα βάζαμε πετρέλαιο, αλλά ήταν ακριβό και μέσα στο χειμώνα δαγκώναμε το πουλί μας. Και δε φτάνει αυτό. Η κυβέρνηση Αντωνάκη Μπένι με πρόσφατη (ν)τροπολογία χάρισε δισεκατομμύρια σε πετρελαιάδες για πρόστιμα και οφειλές φόρων.

Τσάμπα φασαρία για το "φρέσκο" (αλήθεια πόσο φρέσκο είναι;) γάλα. Τα θηλαστικά χρειάζονται γάλα του είδους τους και όχι μετά τον απογαλακτισμό τους. Μετά το γάλα χρειάζεται για τον καφέ, τη ζαχαροπλαστική και σίγουρα όχι αναγκαστικά το "φρέσκο"¨. Ασβέστιο, βιταμίνες και άλλα που περιέχει τα βρίσκουμε και σε χίλιες ακόμα τροφές. Τα δημητριακά μάλιστα είναι πιο πλούσια. Γιατί λοιπόν να κάνει η κυβέρνηση ζημιά στους γαλακτοπαραγωγούς; Πόσα παραπάνω χρήματα έχουν να κερδίσουν οι εισαγωγείς; Και πολλά να ήταν αξίζει τον κόπο;

Μια απλή αναζήτηση κάναμε και βρήκαμε αυτό. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά ή και να βρείτε άλλα.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
"Γάλα...
Αν δε πίνεις γάλα δε θα έχεις γερά κόκαλα.
Αν δε πίνεις γάλα αργότερα θα πάθεις οστεοπόρωση. Θα γίνεις καμπούρης!
Αν δε πίνεις γάλα θα χαλάσουν τα δόντια σου! ....."
(Κολοκύθια τούμπανα)

Και ο ποιητής αναρωτιέται: "Αν το γάλα ημέρας είναι δύο ημερών τα ψητά της ώρας πόσων ωρών είναι;"
(Ησυχία, σκέφτομαι)

Ναι, ναι, το γάλα θα αρχίσει να φθηναίνει. Ναι, γι' αυτό το κάνετε, όχι για τους εισαγωγείς. Όπως η απελευθέρωση της τιμής των καυσίμων (Μάνος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη) τριπλασίασε την τιμή της βενζίνης. Όπως έλεγαν οι οικονομικοί ιθύνοντες με την εισβολή των ΗΠΑ φθήνυνε κι άλλο η τιμή της βενζίνης, πάλι απ' την ανάποδη φυσικά.

Ευπρόσδεκτη από όλους η παραίτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα, όχι όμως η υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αθηναίων. Όνομα του συνδυασμού του "Αθήνα μπορείς". Θυμίζουμε, στα γήπεδα η μία ποιητική συνέχεια αυτού είναι, "...μπορείς να προκριθείς" και η δεύτερη "... να πας να γαμηθείς". Σήμα το συνδυασμού Σπηλιωτόπουλου μία νερατζιά, εξ όσων τη γλύτωσαν από το μένος του Ομέρ Πριόνη Κακλαμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: