8/11/13

Δισ. πίστευε και μη ερεύνα

Είναι γλυκό το πιοτό της δυσπιστίας / ποιος βουλευτής δεν τη λαχτάρησε να πιει / αυτή τη γλύκα της κλεμμένης εξουσίας / λίγο πολύ όλοι την έχουμε υποστεί.

Πολλοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι δύσπιστοι απέναντι στην κυβέρνηση, δηλαδή απέναντι στον Στουρνάρα, αλλά δεν θα ψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας. Όλοι οι κυβερνητικοί θα ψηφίσουν υπέρ του Σαμαρά. Άλλος κυβερνητικός πιστεύει ότι η δυσπιστία γράφεται "δισπιστία" και σημαίνει διπλή πίστη, άλλος τη βλέπει ως δισ. πιστία. (Τα λόγια εδώ περιττεύουν)

Ο Σαμαράς γύρισε την Ελλάδα ανάποδα. Χθες το βράδυ ο κόσμος διαδήλωνε έξω από την ΕΡΤ και η αστυνομία ήταν κλεισμένη μέσα στον περίβολο του ραδιομεγάρου. Σε λίγο θα μας πουν ότι 17 Νοεμβρίου του 1973 τα τανκς ήταν κλεισμένα μέσα στο Πολυτεχνείο κι έκαναν ηρωική έξοδο.

Με τις δολοφονίες χρυσαυγιτών σταματήσαμε να μιλάμε για το νομοσχέδιο-τρομονόμο φορολόγησης ακινήτων. Με την εισβολή στην ΕΡΤ σταματήσαμε να μιλάμε για το ταλαίπωρο νομοσχέδιο. Με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας σταματήσαμε να μιλάμε και για την ΕΡΤ. Τώρα έχουμε άλλο έκτακτο για να μη μιλάμε ούτε για την πρόταση δυσπιστίας:

Από τη ΓΑΔΑ βγήκε -μέσω μιας περαστικής διαρροής- ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι ο δολοφόνος των χρυσαυγιτών είχε πρόβλημα στο δεξί ή στο αριστερό πόδι. Περπατώντας από το βίντεο φάνηκε ότι εκτός που κούτσαινε περπατούσε και όρτσα μάινα, σα μαούνα, με κώλο μοκέτα από τοίχο σε τοίχο κάτι που προβληματίζει ειδικούς επιστήμονες στης αστυνομίας. Ίσως δεν είναι τυχαίο που ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί είναι «Κουτσή Μαρία». Ήδη στο χώρο της νύχτας εντοπίστηκαν τρεις ύποπτοι κουτσοί που την κουνάνε την αχλαδιά.

Από την αστυνομία πάλι, ειδικός διαπραγματευτής απαγωγών και μνημονίων άφησε να διαρρεύσουν κάποιες απόψεις του όπως: όταν στη διαπραγμάτευση είσαι από πάνω στέλνεις τον «καλό μπάτσο», γιατί δεν έχεις λόγους να πιέζεις. Αντιστοίχως όταν είσαι αποκάτω στέλνεις στην διαπραγμάτευση τον «κακό». Αφού η Τρόικα έστειλε τον «κακό» νόμιζε ότι είναι αποκάτω. Αντιθέτως η ελληνική πλευρά έστειλε τον συνεργάσιμο Σαμαρά που υποχωρεί αμέσως, έστειλε τον καλό δηλαδή. Άρα νόμιζε ότι η Ελλάδα βρισκόταν αποπάνω στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει αμέσως. Να στείλουμε στη διαπραγμάτευση τον «κακό», τον «ΚΝίτη μπάτσο», τον Τσίπρα.

Η λίστα Λαγκάρντ εδώ και καιρό μας είπε εμπιστευτικά σε όλους ότι η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου βρέθηκε να έχει εκατομμύρια στην ελβετική τράπεζα HSBC. Σήμερα μαθαίνουμε ότι τελικά ο Γιάννος πηγαίνει μόνο για πρόστιμο. Πολύ σωστά δεν θεωρείται ύποπτος καθάρισμα μαύρου πολιτικού χρήματος, αφού ο άνθρωπος τι ήταν; Ένας απλός υπουργάκος Οικονομικών και μετά Εθνικής Αμύνης. Όσο για τη γυναίκα του δικαιολογεί τα χρήματά της, γιατί δούλευε ως γραμματέας υπουργού. Τις καταθέσεις της τις πρόσφερε ο πρώην σύζυγός της ως προίκα για να τον απαλλάξει ο Γιάννος από αυτήν, όπως, προς τιμήν του, ομολόγησε σε εισαγγελέα και κανάλια -εμπιστευτικά δηλαδή- ο ίδιος ο Γιάννος. Πράγματι δεν δικαιολογείται καμία απορία γιατί να δώσει προίκα ή πού βρήκε τα εκατομμύρια ο πρώην σύζυγος της νυν συζύγου του Γιάννου. Είχε μαγαζάκι στη Λιοσίων, άρα έπλεε σε Πακτωλό χρημάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: