24/6/07

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΛ.ΑΣ. (2)

Με αφορμή τα πρόσφατα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιέχοντας σκηνές αλλοπρόσαλλης αστυνομικής βίας, κάναμε μια μικρή έρευνα με το ερώτημα αν η υπηρεσία αυτή μερινά για την ψυχική υγεία των υπαλλήλων της. (Οι αστυνομικοί συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου αυτοκτονίας) Απευθυνθήκαμε μέσω του διαδικτύου και σε επιστημονικά αρμόδιο επί του θέματος, τον ψυχολόγο Νίκο Δοϊρανλή, από τον οποίο λάβαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντησή του. Την δημοσιοποιούμε μαζί με τις θερμές μας ευχαριστίες.

Το άρθρο μας δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΛ.ΑΣ.»


«Αγαπητέ κύριε Τσακαλία,

Σε αρκετά επαγγέλματα (ανάμεσα σε αυτά και η αστυνομία) απαιτείται μια ψυχολογική εκτίμηση για τη διερεύνηση πιθανής ψυχοπαθολογίας. Η εκτίμηση αυτή γίνεται με κλινική συνέντευξη και συχνά με τη συμπλήρωση κάποιου έγκυρου και αξιόπιστου ψυχομετρικού εργαλείου, όπως για παράδειγμα το MMPI (τεστ προσωπικότητας). Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως ψυχολόγος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι πως οι δυσκολίες, η διαρκής πίεση και το στρες του επαγγέλματος του αστυνομικού καθιστούν αναγκαία τη ψυχολογική υποστήριξη των αστυνομικών. Η προσωπική μου εμπειρία, έδειξε πως παρά τον αρχικό σκεπτικισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί, τους ψυχολόγους που εργάστηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα, υπήρξε τελικά συνολική αποδοχή και συνεργασία. Ο αρχικός σκεπτικισμός, αφορούσε το πιθανό "στίγμα" και την κατακραυγή των συναδέλφων προς αυτόν που επισκεπτόταν το γραφείο του ψυχολόγου. Δυστυχώς, παρά τις εξαιρετικές στατιστικές προσέλευσης και αποτελεσματικότητας και παρά τα ιδιαίτερα ευμενή σχόλια για το πρόγραμμα υποστήριξης των αστυνομικών υπηρεσιών, με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, το πρόγραμμα δεν συνεχίστηκε για λόγους... έλλειψης κονδυλίων.

Με τιμή
Νίκος Δοϊρανλής
»


Νομίζουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τα όποια σχετικά συμπεράσματά μας χρησιμοποιώντας και την παραπάνω πληροφόρηση, για την οποία δεν απορούμε που δεν ενδιαφέρει τα "εμπορικά"-τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Παρελκυόμενα ερωτήματα:
Ο αρχιφύλακας που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής - σκηνοθέτης και στο δεύτερο βίντεο, όπου εξευτελίζει και ξυλοκοπεί μετανάστη, τι μπορεί να εκφράζει με την ενέργειά του;
Πού μπορεί ν’ αποσκοπεί ασυνείδητα η δημοσιοποίηση της πράξης του;
Υπάρχει περίπτωση να ζητά βοήθεια από την κοινωνία;

Μακριά από τις συνήθεις δημοσιογραφικές «διαγνώσεις» με βάση αυτά τα ελάχιστα στοιχεία.
Θα ζητούσαμε μια έγκυρη γνώμη επ’ αυτού από τον κύριο Δοϊρανλή, αλλά και από όποιον άλλο (παρακαλούμε, σχετικό) το επιθυμεί. Η σελίδα μας ανοιχτή.

Δημήτρης Τσακαλίας

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ»


ΑΛΛΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και μας δώσουν τα ψίχουλα του 4%...
Κραυγή αγωνίας από τους 10.000 συνταξιούχους του ΤΑΥΣΟ. Θα χάσουν και άλλα 20-40 ευρώ το μήνα από τη μεταφορά στο ΙΚΑ!

"Είμαι συνταξιούχος του ΤΑΥΣΟ (ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ) και ζητώ την βοήθειά σας, για να ακουστεί μέσα από την ιστοσελίδα σας η φωνή μας, μήπως και μας δοθούν, έστω και καθυστερημένα, τα ψίχουλα της αύξησης του 4% του 2007, στις συντάξεις μας.
Αν το Ταμείο έχει προβλήματα λόγω κακοδιαχείρισης, όπως λέει η Διοίκηση και η Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης,να φωνάξουν τον Εισαγγελέα [διαφορετικά θα το πράξουμε εμείς] για να "πληρώσουν" οι υπεύθυνοι και όχι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.
Εφ' όσον μας δώσετε χώρο στην φιλόξενη ιστοσελίδα σας, παρακαλώ να ενημερώσετε τους συναδέλφους μας συνταξιούχους ότι επίκειται άμεση μεταφορά του Ταμείου στο ΙΚΑ -μέσα στο Ιούλιο- με τις συντάξεις μας όπως ήταν το 2006.
Θα χάσουμε δηλαδή ο καθένας από 20 έως 40 € το μήνα, για το υπόλοιπο του βίου μας. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που μας δόθηκε από την Γ.Γ.Κ.Α: «Να είστε ευχαριστημένοι που παίρνετε τη σύνταξή σας, θέλετε και αύξηση;»
Αν είναι εφικτό, να δώσετε την δυνατότητα ανοίγματος-πρόσβασης των ενδιαφερομένων στα δύο ενημερωτικά σημειώματα που επισυνάπτουμε. Απευθυνόμενος στους συνάδελφους, να πω ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι κομματικό".,

Πατήστε εδώ για να διαβάσατε τα δυο σημειώματα:
Τη συνομιλία με τον πρόεδρο του Ταμείου Κων. Μπούρχα
και το Ενημερωτικό Σημείωμα του ΤΑΥΣΟ για τη μεταφορά στο ΙΚΑ.

# posted by press.gr@hotmail.com @ 4:17 μμ www.press-gr.blogspot.com
"ΕΝΗΜΕΡ.ΣΗΜ.-ΓΙΑ ΤΟ 4%,κλπ".

/ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΤΑΥΣΟ ΑΡ.45/13.12.6/ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦ.ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ .

/Α.Π 16188/20.12.6, ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Γ.Γ.Κ.Α ,ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑΥΣΟ ΣΤΟ ΙΚΑ,ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΕΒΡ. 2007.

/ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΤΑΥΣΟ ΑΡ.12/29.3.7 ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΓΚΑ, ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞ.2007 4% ,ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ.

/ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΓΚΑ, ΜΕ Α.Π 18903/30.3.7 , ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ 4%.

/ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΓΚΑ, [Φ10023/ΟΙΚ.12445/739/3.5.7] /…ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ, [ΜΕ ΤΙ ΠΟΡΟΥΣ]? [κα ΜΑΡΑΒΕΛΗ]

/ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΥΣΟ, Α.Π 19701/17.5.7 [ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙ... -ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ...]

/ΜΕΤΑ ΤΗΝ 17.5.7 ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦ. ΕΠΙΚΟΙΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΓΓΚΑ , ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 4%.

/ΓΓΚΑ, ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ,[κ.ΜΠΟΡΑΣ 3368310 ] ΠΡΟΣ ΥΠ.ΟΙΚ.& ΟΙΚ./ΜΕ Α.Π Φ2/1 ΟΙΚ.15854/3195/7.6.7 ,ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡ.ΤΟΥ ΤΑΥΣΟ ΜΕ 15 ΕΚΑΤ.€.

/ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ 20η Δ/ΝΣΗ ΓΕΝ. ΛΟΓ.ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ[κ.ΚΑΠΟΝΙΚΟΛΟΣ ,3338397]. /ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ/ΔΟΥΚΑΣ/ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
/[ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΥΣΟ 10.000]



- Ο κ.ΜΠΟΥΡΧΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΥΣΟ, ΤΗΝ 20.6.7, ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ, ...-.ΠΗΡΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 2007 ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛ.ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ [ΩΣ ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ], ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 4%,ΑΠΟ 1.1.2007... …..ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ... ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.... ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ..., ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,[20.6.7]..........."ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΘΕΤΙΚΑ"....

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα μποορούσαμε να γνωρίζουμε τα επιστημονικά προσόντα του έγκριτου επιστήμονα, κ. Δοϊρανλή;

Ανώνυμος είπε...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]seo blackhat[/URL], You are far from alone if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood ways to build an income online.